Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Електромобілі забруднюють на 30% менше, ніж ДВЗ, протягом свого "життя", але лише після 90 000 км

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
20 грудня 2023
|
1559
Поділитися:

Виробництво акумуляторів призводить до того, що електромобілі спочатку стають "боржниками навколишнього середовища", але в процесі експлуатації вони значно зменшують викиди.

Нове незалежне дослідження, проведене в Німеччині, показало, що протягом 200 000 км життєвого циклу, електромобілі є значно екологічнішими, ніж їх газові чи дизельні аналоги.

Виробництво електромобілів спричиняє більше забруднення, ніж виробництво автомобілів з ДВЗ. Однак, дослідження показало, що, наразі, електромобілю потрібно 90 000 км, щоб амортизувати цей борг і стати екологічнішим за автомобіль з ДВЗ.

За словами доктора Йоахіма Дамаскі, голови VDI Gesellschaft Fahrzeug, німецької інженерної асоціації:

"Точна оцінка життєвого циклу автомобілів залежить від багатьох факторів:"

  • від місця виробництва
  • від енергетичної суміші у виробництві транспортних засобів і компонентів
  • від системи приводу, яка використовується на дорозі

«Електромобілі та гібридні транспортні засоби стартують з екологічним тягарем, через ресурсомістке виробництво приводної технології в оцінці їхнього життєвого циклу, оскільки виробництво акумуляторів зараз майже виключно все ще відбувається в Азії».

Однак, протягом терміну служби електромобілі стають екологічно чистішими.

Після 200 000 км EV викидає 24,2 тонни CO2. Тоді як, дизельний автомобіль викидає 33 тонни, що на 36% більше.

Аналіз VDI також позитивно оцінив екологічність гібридів. За даними організації, очікується, що за той самий період часу, гібридний автомобіль, що підключається до електромережі, викидає 24,8 тонни CO2, що лише на 0,6 тонни більше, ніж електромобіль.

Хоча, це робить електрифіковані транспортні засоби кращим варіантом, з точки зору навколишнього середовища, залишає багато можливостей для вдосконалення. Наприклад, якщо електромобіль працює на електроенергії з викопного палива, йому може знадобитися 160 000 км, щоб стати екологічнішим за автомобіль із ДВЗ.

«Нам потрібно розглядати викиди парникових газів під час виробництва, тривалості та утилізації в оцінці життєвого циклу», — сказав Дамаскі. «Тому нам потрібно більше виробництва акумуляторів, виготовлених у Німеччині, краща переробка акумуляторів і швидке розширення відновлюваних джерел енергії».

VDI має сім рекомендацій для транспортної галузі. По-перше, це підкреслює важливість зеленої енергетичної мережі. По-друге, виробництво акумуляторів для електромобілів повинно бути менш шкідливим для навколишнього середовища і в цьому допоможе їхнє місцеве виробництво, як і переробка. Він також оптимістично налаштований щодо використання електронного палива та заохочує впровадження PHEV. Нарешті, він рекомендує покращити залізничний транспорт у містах.

Зелена енергетикаСтатистика
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися