Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

22 найочікуваніші електромобілі, які з'являться в 2022 році

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
28 грудня 2021
|
5483
Поділитися:

Ми перебуваємо на порозі 2022 року. Один з найбільш оптимістичних прогнозів, які ми можемо розділити в новому році, - це перспектива подальшого впровадження електромобілів на чолі з абсолютною безліччю нових моделей електромобілів від усіх основних автовиробників.

Нижче наведені найочікуваніші електромобілі, які мають з'явитися в 2022 році, а також невеликий опис кожного, щоб ви могли почати планувати, який з них ви хочете протестити🙂

Електромобілі, які прибудуть у 2022 році

Деякі з них можуть почати надходити до клієнтів зараз, коли ми закриваємо книгу про 2021 рік, але загалом це моделі 2022/2023 років, які мають бути доступні споживачам у наступні 12 місяців.

Список очікуваних електромобілів дійсно великий і, ймовірно, така кількість вплине на споживачів у 2022 році.

Зверніть увагу, список складений не для того, щоб грати у фаворитів, а щоб розповісти вам про всі варіанти електромобілів, які будуть вам доступні.

BMW iX xDrive50

Починає список BMW та його майбутній електричний «спортивний автомобіль» iX. Спочатку представлений як концептуальний електромобіль під назвою iNext, який конкуруватиме з Tesla Model 3, споживачі були схвильовані, побачивши електрифіковану серію 3, яка, як очікується, вийде на ринок за ціною близько 40000$.

На жаль для цих водіїв, iNext перетворився на розкішний кросовер iX, який ми бачимо сьогодні, стартова рекомендована ціна якого становитиме 82 300 $ без жодних податків та зборів. Тим не менш, iX обіцяє двомоторний повний привід, що видає 516 к.с., швидкість 0-100км/год за 4,4 секунди та запас ходу 482 км. Він також може поповнити запас ходу до 144 км всього за десять хвилин швидкої зарядки постійним струмом. Очікується, що найближчим часом BMW iX xDrive50 надійде до Європи, а у березні 2022 року – до США.

Cadillac Lyriq

З моменту його офіційного дебюту в серпні 2020 року ми багато чого дізналися про Lyriq, у тому числі його трифутовий дисплей, Heads Up AR Display та інформаційно-розважальну систему, покликану скласти конкуренцію UX Tesla .

Після запуску виробництва в серпні цього року ми дізналися, що Cadillac Lyriq також коштуватиме приблизно 58 795 $. В результаті Lyriq був розпроданий лише за 19 хвилин. Оскільки ми очікуємо на постачання в 2022 році, Cadillac нещодавно опублікував кадри свого останнього прототипу перед запуском у повноцінне виробництво.

Canoo Lifestyle Vehicle

Lifestyle Vehicle був першим електромобілем, який компанія представила ще від часів свого запуску під назвою EVelozcity. Canoo описує свій Lifestyle Vehicle як «горище на колесах», і не дарма. Салон дозволяє розмістити від двох до семи людей, оточений панорамним склінням та переднім вікном з видом на вулицю для водія.

Починаючи з рекомендованої роздрібної ціни в 34 750 $ без урахування податків та зборів, Lifestyle Vehicle буде доступний у чотирьох різних пакетах , щоб задовольнити безліч потреб, від комплекту постачання до завантаженої версії Adventure. Усі обіцяють як мінімум 400 км запасу ходу. Очікується, що Lifestyle Vehicle запустить у продаж наприкінці 2022 року .

Fisker Ocean

Ocean почав втілюватися в реальність у жовтні минулого року, коли Fisker оголосив угоду з гігантським виробництвом Magna International. Після його дебюту на автосалоні в Лос-Анджелесі в 2021 році ми змогли побачити Ocean поблизу і дізнатися про його три цінові рівні та унікальні технології, такі як сонячний дах в обробці Ocean Extreme. Передньопривідний автомобіль Ocean Sport з пробігом на 400 км починається всього з 37 499 $ без урахування податків та зборів. За допомогою Magna електромобілі Ocean мають прибути у листопаді 2022 року .

Ford F-150 Lightning

Lightning вже отримав понад 200 000 бронювань, жодне з яких не включає комерційних клієнтів. Враховуючи загальні плани Ford з виробництва Lightning, його вже розпродали в 2024 році. Ford, схоже, знає, що має переможця з Lightning, враховуючи його стандартний діапазон в 370 км, домашню зарядку і можливість заряджати інші електромобілі на рівні 2 швидкості. Компанія вже збільшила виробництво Lightning, щоб задовольнити попит, а електромобіль навіть не вийшов. Комерційна модель 2022 Lightning починається з рекомендованої роздрібної ціни 39 974 $ без урахування податків та зборів, а потім йде вгору з такими функціями, як акумулятор підвищеної ємності на 482 км. За даними Ford, його продажі відкриються у січні 2022 року, після чого виробництво Lightning та поставки почнуться навесні .

Genesis GV60

Genesis - ще один автомобільний бренд, який пообіцяв перейти на повністю електричний двигун, поклавши край випуску всіх нових моделей ДВС до 2025 року. Щоб допомогти розпочати перехід на новий електромобіль у 2022 році, це GV60, перша спеціалізована модель електромобіля Genesis, яка буде встановлена ​​на Hyundai Motor. Платформа E-GMP групи.

Цей кросовер-позашляховик (CUV) відрізнятиметься розкішним інтер'єром, відомим Genesis, з унікальним центральним регулятором із кристалічної сфери. GV60 буде доступний з трьома трансмісіями: з одним двигуном 2WD, Standard AWD і Performance AWD в комплекті з режимом прискорення, який негайно збільшує продуктивність GV60 на максимальній потужності, роблячи керування більш динамічним. Розрахунковий діапазон починається з 450 км. GV60 буде оснащений системою кондиціонування акумулятора, системою зарядки з кількома входами, функцією підключення автомобіля до навантаження (V2L) та технологією оплати Plug-and-Charge. Ціни на GV60 ще не оголошені Genesis, але компанія заявила, що електромобіль має з'явитися навесні 2022 року .

GMC Hummer EV Pickup (EV³ˣ)

Характеристики вражають, включаючи такі функції, як ходьба крабів. Але Hummers сильно відрізняються в залежності від комплектації. Очікуйте побачити пікап Hummer EV³ˣ восени 2022 року за рекомендованою ціною від 99 995 $ .

Hyundai IONIQ5

IONIQ5 – перший електромобіль від Hyundai під його новим повністю електричним суббрендом IONIQ та перший електромобіль, що дебютував на новій платформі E-GMP. Частиною привабливості IONIQ5 є його широкий корпус та довга колісна база, що робить його одним із найбільших за обсягом салону у своєму класі, випереджаючи Mach-E та VW ID.4.

Він також сповнений крутих технологій, таких як Heads Up Display AR, розширені можливості ADAS та V2L, що означає, що він може живити ваші пристрої під час кемпінгу або навіть заряджати інші електромобілі.

Hyundai поділився доступними MSRP для IONIQ5, починаючи з несподіваної версії Standard Range RWD менш ніж за 40 000 $, до AWD Limited Trim з HUD за трохи менше 55 000 $. IONIQ5 надійшов у продаж у Європі протягом 2021 року, але у 2022 році він лише починає продаватися у Північній Америці.

Kia EV6

У 2022 році до IONIQ5 приєднається його брат Hyundai Group – Kia EV6. Цей електромобіль стане третім у 2022 році на платформі E-GMP та стане початком переходу Kia до повністю електричного модельного ряду.

Kia поділилася, що цей електромобіль надійде у продаж у 2022 році із запасом ходу до 498 км.

Ще не було офіційного повідомлення від Kia, але очікувана вартість на EV6 від 45 000 доларів. Усі комплектації EV6 повинні надійти у продаж у США на початку 2022 року .

Lucid Air Pure

Майбутні водії Pure можуть розраховувати на пробіг 653 км і потужність 480 к.с., хоча це не включає панорамний дах Lucid.

Очікується, що Lucid Air Pure з'явиться у 2022 році за 77 400 доларів.

Lotus “Type 132” SUV

Майбутній електромобіль і перший у світі позашляховик Lotus – безумовно, найзагадковіший автомобіль у цьому списку, особливо тому, що ми ще навіть не знаємо його офіційної назви. Type 132 буде позашляховиком BEV на новому легкому шасі Lotus з технологією LIDAR та активними жалюзі на передній решітці. Його інтер'єр буде повністю унікальним для попередніх автомобілів Lotus.

Позашляховик Type 132 розганяється до 100 км/год приблизно за три секунди і використовуватиме найпередовішу 800-вольтову високошвидкісну систему зарядки електромобілів. Type 132 матиме акумуляторні блоки від 92 до 120 кВтг і зможе заряджатися до 80% приблизно за 20 хвилин за допомогою зарядного пристрою на 800 В. Очікується, що Type 132 надійде у продаж навесні 2022 року .

Mazda MX-30

Майбутній MX-30 буде продаватися за дуже привабливою ціною в 33 470 доларів за базову модель і досягає лише 36 480 доларів за пакет «Premium Plus».

Його акумуляторна батарея на 35,5 кВтг забезпечує запас ходу на 160 км. MX-30 вже доступний .

Mercedes-Benz EQE

Mercedes-Benz вже почав пропонувати електромобілі у своєму парку з новою лінійкою автомобілів EQ, починаючи з розкішної EQS. У 2022 році до EQS приєднаються позашляховик EQB та EQE, зменшена електрифікована версія першого. Цей седан середнього розміру поставлятиметься з акумулятором на 90 кВтг із запасом ходу 660 км та потужністю 292 к.с. з одним заднім приводом. Ціни на EQE ще не доступні, але Mercedes-Benz повідомив, що він з'явиться у 2022 році.

NIO ET5

ЕТ5 від NIO – найсвіжіший анонсований електромобіль у нашому списку. У 2022 році цей електромобіль приєднається до раніше анонсованого ET7 як другий седан від NIO. Tesla в Китаї має серйозний конкурент в особі ET5, оскільки NIO обіцяє 1000 км діапазону .

Інші функції включають технологію LiDAR для підтримки автономного водіння NIO (NAD), NIO Aquila Super Sensing та NIO Adam Super Computing, що дозволяє новому електромобілю поступово досягати безпечного автономного водіння в таких сценаріях, як шосе, міські райони, паркування та заміна акумулятора.

Вартість ET5 становить 51 450 доларів без урахування китайських субсидій. Очікується, що постачання розпочнеться до Китаю у вересні 2022 року.

Nissan Ariya

Nissan був однією з перших знаменитостей у виробництві електромобілів зі своїм довгим терміном служби LEAF, хоча з того часу він не робив особливих інновацій.

Цієї осені Ariya офіційно запустили в США, відкривши бронювання за стартовою рекомендованою рекомендованою ціною в 46 000 $ без урахування податків та інших зборів. Він буде представлений у чотирьох варіантах обробки салону, кожен із батареєю на 87 кВтг, три з яких – передні. Передбачувані дальності варіюються від 426 до 482 км. Щоб спонукати споживачів зробити бронювання, Nissan пропонує перші 10 000 замовлень, зроблених до 31 січня 2022 року, безкоштовне дворічне членство у EVgo, а також 500 доларів США як кредит при купівлі. Очікується, що постачання Ariya до США розпочнеться восени 2022 року .

Polestar 3

В той час як ET5 був одним з найновіших електромобілів, що дебютували у списку, Polestar 3 залишається одним із найзагадковіших. Polestar 3 дебютує на архітектурі електромобілів нового покоління, спроектований Volvo Cars Group з нуля і буде ґрунтуватися на аеродинамічних електричних характеристиках.

Споживачі також можуть очікувати від свого Polestar 3 висококласних орієнтованих на безпеку функцій автономного водіння. Очікується, що Polestar 3 буде запущено у виробництво у 2022 році .

Rivian R1S

Rivian R1S - це позашляхова версія флагманського R1T, першого повністю електричного пікапа, що з'явився на ринку.

Перші випуски R1S нещодавно почали поставлятися наприкінці грудня, але на 2022 рік заплановано дві дешевші версії позашляховика. Це включає пакети Adventure і Explore, кожен з яких пропонує дальність дії в 508 км - непогано для електромобіля такого розміру і об'єму.

Subaru Solterra

Subaru - ще одна компанія, яка приєднається до ринку електромобілів у 2022 році зі своїм майбутнім позашляховиком Solterra. Subaru дражнила публіку своїм першим електромобілем з травня минулого року. Проте лише у листопаді стало відомо дальність польоту 402 км. Це ґрунтується на його акумуляторі на 71,4 кВтг. Хоча ціни ще не оголошені, очікується , що Solterra почне досліджувати природу в середині 2022 року .

Tesla Cybertruck

Після довгих спекуляцій, які призвели до загального припущення, Tesla підтвердила, що Cybertruck офіційно було відкладено до 2022 року.

З цього моменту Tesla і генеральний директор Ілон Маск були набагато більш відкриті щодо прогресу електричних вантажівок, оскільки вони неминуче досягають виробництва на суму понад 80 мільярдів доларів у попередніх замовленнях.

З'явилися нові прототипи з чотирма двигунами, чотирма керованими колесами та «крабовим режимом» . Звучить знайомо? Tesla уважно стежить за своїми конкурентами, щоб залишатися попереду.

Американський автовиробник видалив усі специфікації та ціни зі свого конфігуратора Cybertruck, ми знаємо, що виробництво планується розпочати наприкінці 2022 року.

Toyota bZ4X

До цього моменту Toyota була одним із небагатьох глобальних автовиробників, що гальмують виробництво електромобілів. Toyota, схоже, витягла голову з піску на світовому ринку та взяла на себе зобов'язання випустити кілька електромобілів у 2022 році. Одним із них є електричний позашляховик bZ4X.

Діапазон повнопривідної комплектації залишається не визначеним, хоча раніше вказаний запас ходу на одній зарядці (WLTC) становить 460 км. Ціни в США ще не опубліковані, але очікується , що електричний позашляховик надійде до США в середині 2022 року.

Volkswagen ID.5

ID.5 - це остання пропозиція від Volkswagen Group та її сімейства повністю електричних автомобілів ID. Німецький автовиробник вже досяг величезних успіхів зі своїми електромобілями ID.3 та ID.4 по всьому світу і сподівається прискорити свою стратегію електрифікації для всіх своїх брендів.

Volkswagen поділився більш детальною інформацією про ID.5 та ID.5 GTX у листопаді минулого року, включаючи версії з одним заднім приводом та двома двигунами AWD на власній платформі MEB автовиробника. Volkswagen ще не підтвердив точний діапазон або ціну на будь-які версії ID.5, але він повинен прибути в ЄС після новин про ціни та почати продажі на початку 2022 року.

XPeng G9

G9 – четверта пропозиція електромобілів XPeng Motors, представлена ​​на виставці в Гуанчжоу в Китаї у листопаді минулого року. Новий позашляховик базуватиметься на новій архітектурі XPeng X-EEA 3.0, запатентованій платформі електромобілів, яка об'єднує разом обладнання, програмне забезпечення та засоби зв'язку. G9 зможе отримувати оновлення прошивки бездротовою мережею (FOTA) всього за 30 хвилин.

У новій моделі XPeng буде використовуватися система силового агрегату XPower 3.0 нового покоління з першою в Китаї платформою SiC масового виробництва на 800 В. XPeng стверджує, що її позашляховик G9 зможе заряджати до 200 км за 5 хвилин із максимальною енергоефективністю понад 95%.

XPeng планує розпочати виробництво G9 у Китаї у третьому кварталі 2022 року.


За матеріалами electrek.co
Анонсовані моделіОглядиПопулярне
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися