Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Число зарядних станцій в Україні зросло більше ніж у 2 рази

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
25 березня 2021
|
1061
Поділитися:

Станом на початок вересня 2020 чисельність зарядних станцій досягла 8529 одиниць

Як повідомляє autocentre збільшення чисельності електромобілів на дорогах України змушує активно розвивати зарядну інфраструктуру. За останній рік на території країни відкрилося безліч зарядних станцій. Станом на початок вересня 2020 їх чисельність досягла 8529 одиниць, що на 57% більше, ніж роком раніше. Причому пункти зарядки відкривають не тільки у великих містах, а й на трасах державного значення.

Найширшу мережу заправних станцій надає компанія AutoEnterprise. Вона налічує 3620 пунктів змінного струму (AC) і 405 постійного (DC). Станції даної компанії розташовані в багатьох містах України, в тому числі в Києві, Харкові та Одесі. На другому місці в рейтингу знаходиться компанія ElectroUA, яка пропонує власникам електрокарів +1566 AC і 170 DC пунктів. Вони розташовані в містах: Київ, Дніпро, Львів, Ужгород і Тернопіль. Замикає трійку лідерів IONITY з показником в 912 (AC) і 164 (DC) станції.

Всього ж в рейтинг увійшло 16 компаній, які встановлювали зарядні станції в Україні за вказаний період. Що примітно, відома Yasno (колишня Strym), яка обіцяла масштабне наповнення українських трас державного значення своїми станціями, так і залишилася з показником 23 одиниці. Причому відкриті вони були досить давно, ще до оголошення в країні карантину через пандемію коронавіруса.

Новини УкраїниСтатистика
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися