Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Електричний мінівен Volvo EM90 - автомобіль твоєї мрії

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
18 листопада 2023
|
596
Поділитися:

Двокамерна пневматична підвіска, безшумні шини та технологія шумопоглинання дороги, разом роблять EM90 "тихим офісом" на колесах.

Усім відомо, що електромобілі, як правило, тихіші, ніж авто з ДВЗ, завдяки тому, що під капотом не відбуваються мільйони вибухів. Але Volvo зі своїм абсолютно новим електричним мікроавтобусом EM90 хоче вивести безшумність на новий рівень.

Volvo EM90, який нещодавно був представлений у всій своїй красі для китайського ринку, де мінівени призначені не лише для людей, які мають дітей, може похвалитися «першокласною звукоізоляцією та технологією шумозаглушення», а також двокамерною пневматичною підвіскою та безшумними шинами. Ця комбінація функцій має забезпечити безшумну роботу салону під час подорожей, що історично було проблемою для виробників електромобілів.

Volvo EM90 Передній вигляд

Volvo EM90 Профіль

Volvo EM90 Профіль

Volvo EM90 Вигляд зверху

Наразі електричний мінівен пропонується лише в Китаї, хоча розглядаються інші ринки.

Інтер'єр

Інтер’єр EM90 оснащений Bowers & Wilkins (система об’ємного звучання із 21 динаміком), яка може перетворити електричний мінівен на приватний концертний зал у дорозі, а встановлений на даху відкидний 15,6-дюймовий екран діє як телевізор у дорозі. Його можна використовувати для перегляду фільмів або відеозустрічей, у тому числі за допомогою відеокамери, а також підтримує проекцію екрану мобільного пристрою та кілька сторонніх програм для медіаконтенту.

Також є 15,4-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи для водія, який працює на платформі Qualcomm Snapdragon Cockpit Platforms і підтримує стільниковий зв’язок 5G.

Перший в історії мінівен Volvo має 6 місць для сидіння у конфігурації 2-2-2, а пасажири другого ряду можуть скористатися парою масажних крісел із індивідуальною вентиляцією та підігрівом, плюс вбудовані столики та підсклянники. Двоє розсувних дверей полегшують посадку та вихід задніх пасажирів.

Volvo EM90 Інтер’єр

Volvo EM90 Інтер’єр

Volvo EM90 Інтер’єр

Продуктивність і характеристики

EM90 працює від одного встановленого ззаду електродвигуна потужністю 200 кіловат (268 кінських сил). Завдяки батареї, ємністю 116 кіловат-годин компактний мінівен може розганятися до 100 км/год за 8,3 секунди.

Це досить вражаюче, враховуючи, що Volvo EM90 має значні параметри:

  • Вага: 2763 кг
  • Довжина: 5206 мм
  • Ширина: 2024 мм
  • Висота: 1859 мм
  • Колісна база: 3205 мм

Говорячи про специфікації, батарею можна зарядити з 10 до 80% менш ніж за 30 хвилин, а максимальний запас ходу становить 738 км. Однак, варто зазначити, що цей показник дальності базується на досить оптимістичному циклі випробувань у Китаї (CLTC), який зазвичай дає найвищі оцінки дальності порівняно з показниками WLTP і EPA.

Як і позашляховик EX90, EM90 може похвалитися можливістю двонаправленої зарядки, що означає, що можна експортувати енергію від високовольтної батареї для підзарядки іншого електромобіля або електроприладів чи інструментів. Крім того, електромобіль також може повертати електроенергію в мережу за допомогою функції транспортного засобу до мережі (V2G).

Безпека

З точки зору безпеки, Volvo EM90 оснащений:

  • набором датчиків кругового огляду з камерами високої чіткості
  • камерами кругового огляду
  • радаром міліметрового діапазону
  • кількома ультразвуковими радарами

Екстер'єр

Електричний мінівен має фірмові фари Volvo Thor’s Hammer, які оточують решітку радіатора з підсвічуванням, на якій зображено підсвічений логотип бренду. На задній панелі є світловий напис і набір світлодіодних задніх ліхтарів, натхненних горизонтом сучасних міст, що простягаються як вгору, так і вниз, а розділювальна металева смуга представляє основну лінію горизонту, кажуть у Volvo.

Доступні 4 кольори кузова та два розміри аероколісних дисків, 19 та 20 дюймів.

Ціна

Ціна починається від досить високих 114 000 $ США, що еквівалентно 818 000 юанів.

«Volvo EM90 — це надзвичайно комфортний електромобіль із інтелектуальним салоном, швидкою зарядкою, конкурентоспроможним запасом ходу, унікальною мовою дизайну Volvo та високим рівнем преміум-класу в кожній деталі" — сказав Джим Роуен. "Але набагато важливіше те, що він робить для вас. Кімната, щоб створювати. Кімната для відпочинку. Кімната для вас і для оточуючих."

А що скажеш ти? Чи може Volvo EM90 стати мінівеном твоєї мрії?

Анонсовані моделіVolvo
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися