Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Електричний позашляховик Volvo EX90 розкупили в Європі вже за перший рік

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
02 травня 2023
|
822
Поділитися:

Компанія Volvo опублікувала фінансові звіти за перший квартал і серед цифр була цікава деталь: EX90 розпродав весь свій випуск цього року. Це незважаючи на те, що до перших поставок автомобіля ще кілька місяців. Компанія підтвердила, що книги замовлень на EX90 закриті, але обіцяють, що незабаром вони знову відкриються. Проте, ринок США все ще приймає замовлення.

У Volvo визнали, що інтерес клієнтів був набагато більшим, ніж очікувала компанія. Продаж повної початкової партії EX90 є гарним приводом для святкування.

Volvo EX90 був офіційно представлений у листопаді минулого року. Цей великий електричний позашляховик має спільну платформу EV з Polestar 3, хоча ці два автомобілі дуже різні.

Спочатку, автомобіль дебютував з акумуляторною батареєю, ємністю 111 кВт/год і двома силовими агрегатами:

  1. Performance із системою AWD потужністю 510 к.с.
  2. Long Range із системою повного приводу потужністю 408 к.с.

Volvo EX90

Volvo EX90

Пізніше, головний операційний директор Volvo Хав’єр Варела підтвердив, що компанія розглядає можливість представити версію лише з заднім приводом і 5 замість 7 місць.

Коли Volvo EX90 нарешті надійде у виробництво, його виготовлятимуть у Південній Кароліні, таким чином він матиме право на податковий кредит у США для електромобілів. Версія LR має орієнтовний запас ходу 600 км (WLTP), а її акумулятор можна зарядити від 0 до 80% за 30 хвилин завдяки сумісності із зарядними пристроями постійного струму потужністю 250 кВт.

Показники продажів Volvo зростають, частка електромобілів зросла з 8% до 18% від усіх нових автомобілів, проданих у всьому світі. EX90 стане третім повністю електричним автомобілем компанії після XC40 Recharge і C40 Recharge.

Під час презентації Volvo EX90 компанія продемонструвала набагато менший електричний позашляховик – EX30. Цей автомобіль матиме спільну платформу з нещодавно випущеним Zeekr X і Volvo планує представити його вже зовсім скоро, 15 червня, на спеціальному заході.

Volvo планує запровадити в Європі пропозицію підписки на EX30, сподіваючись залучити молодих покупців - буде цікаво побачити, що компанія має на увазі під «привабливими місячними витратами».

Анонсовані моделіОглядиПопулярнеVolvo
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися