Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Renault 5 E-Tech Electric: стартова ціна вже відома!

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
08 грудня 2023
|
863
Поділитися:

Офіційно: новий повністю електричний Renault 5 буде представлений 26 лютого на Женевському автосалоні 2024 року. 

Майбутній суперник нового MINI Cooper E, а також Fiat 500e і майбутній Volkswagen ID.1, Renault 5 E-Tech буде найменшою моделлю у зростаючій лінійці електромобілів французького виробника.

Електричний Renault 5 E-Tech для сучасної епохи

Генеральний директор Renault, Фабріс Камболіве, сказав: «Новий Renault 5 — це культова ікона, перероблена для сучасної епохи. Для цього цікавого автомобіля, розробленого та виробленого у Франції, ми зробили все можливе. Завдяки його яскравому дизайну та технологіям нового покоління ми робимо електромобілі більш доступними в Європі».

Стартова ціна електричний Renault 5

Хоча до виходу на ринок ще трохи часу, Renault вже може назвати стартову ціну. Початкова ціна електричного Renault 5 E-Tech становитиме близько 25 000 євро, подібно до базової ціни гібридних моделей у сегменті B.

Два варіанти акумуляторів

Абсолютно нова модель буде доступна у двох варіантах батареї:

  • 52 кВт/год із запасом ходу 400 км (WLTP)
  • 40 кВт/год (з’явиться пізніше)

Дизайн Renault 5 E-Tech електро

Фари роблять передню частину миттєво впізнаваною. Характерна не тільки форма, але й центральна лінза, що нагадує зіницю ока. Це посилання на рекламу 1972 року з «Пригодами суперкара». Іншими особливостями моделі є широкі колісні арки та вертикальні задні ліхтарі, розташовані по кутах.

Renault 5 E-Tech (прототип)

Renault 5 E-Tech (прототип)

Renault 5 E-Tech (прототип)

Індикатор стану заряду

Повітрозабірник на капоті класичного Renault 5 відсутній у новому Renault 5 E-Tech Electric. На його місці розташований індикатор стану заряду, який світиться у вигляді «5», коли батарея повністю заряджена. Індикатор є елементом ігровим, а також функціональним. Це дозволяє миттєво прочитати стан зарядки навіть стороннім перехожим.

Поставки електричного Renault 5 стартують восени 2024 року

Renault також випускає спеціальний R5 R Pass, який надає клієнтам пріоритет при розміщенні замовлення, що робить їх одними з перших, хто отримає новий Renault 5 E-Tech Electric. З 30 листопада можна буде подати заявку на отримання R5 R Pass. Учасники цієї програми можуть замовити новий Renault 5 вже за 10 днів до початку загального продажу. Отже, ці клієнти отримають свій новий автомобіль раніше, ніж зазвичай, починаючи з осені 2024 року. Фактично, замовлення через програму R5 R Pass мають пріоритет на виробничій лінії на заводі ElectriCity у Дуе, Франція.

AmpR Мала платформа

Електричний Renault 5 E-Tech — це перша модель, заснована на новій платформі AmpR Small(раніше платформа CMF-B EV). На цій платформі використовується багатоважільна задня підвіска.

Технологія V2G для Renault 5 E-Tech Electric

Крім того, Renault 5 E-Tech Electric є першою серійною моделлю від Renault, яка оснащена технологією Vehicle-to-Grid (V2G) із вбудованим двонаправленим зарядним пристроєм. Технологія V2G підтримується Mobilize і дозволяє 5 E-Tech Electric повертати енергію в мережу. Це дозволяє власникам економити гроші під час зарядки або навіть окупати.

Анонсовані моделіОглядиRenault
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися