Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Електромобілі дорожчі бензинових. Міф чи правда?

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
13 березня 2021
|
1710
Поділитися:

Коротко про основні моменти, на які потрібно звернути увагу, вивчаючи це питання

Деякі споживачі не хочуть купувати авто з електричним двигуном, вважаючи, що володіння електромобілем обходиться дорого. Однак електромобілі зараз істотно впали в ціні і очікується продовження зниження вартості. Наприклад, в Іспанії рекомендована прейскурантная ціна SEAT на Mii electric становить всього 17 900 євро, а Nissan Leaf, одна з найпопулярніших моделей електромобілів на ринку, доступна за 25 900 євро. Крім того, ви можете заощадити до 6000 євро на закупівельній ціні, завдяки кільком пільг для електромобілів, доступних по всій Європі.

Нагадаємо, що в Україні немає плати ПДВ при купівлі електромобіля. Це робить багато електромобілів дешевшими, ніж доступні в даний час бензинові автомобілі. Крім того, електромобілі більш економічні в експлуатації, ніж їх бензинові аналоги.

Дослідження в США показує, що в середньому, власник електромобіля економить 632 долара на рік на експлуатаційних витратах в порівнянні з водієм паливного автомобіля. Вам не потрібно міняти моторне масло, паливні та масляні фільтри, і як би це банально не звучало "міняти акумулятор" кожних кілька років, і багато інших процедур які ми ще згадаємо, і які коштують не малих грошей. Це означає, що більш дорогі моделі електромобілів можуть стати більш рентабельними, ніж їх більш дешеві бензинові аналоги протягом декількох років.

Рис. Графік окупності електрокара в процесі експлуатації по роках

Отже, які основні рушійні сили цієї економії?

Що ж, крім вищезазначених стимулів для електромобілів, це в основному економія палива і більш низькі витрати на обслуговування.

Перший зводиться до більш низької вартості «палива» на кілометр, оскільки електрика дешевша бензину, а електромобілі більш ефективні, ніж автомобілі, що працюють на паливі.

По-друге, Міністерство енергетики США пояснює, що витрати на технічне обслуговування електромобілів нижчі, тому що в них менше рідин (масла і трансмісійної рідини), які необхідно міняти і набагато менше рухомих частин, які потрібно обслуговувати або міняти.

Нарешті, електромобілі використовують процес рекуперативного гальмування, який використовує кінетичну енергію, що зазвичай втрачається, і повертає її батареї. Це також призводить до того, що з роками відбувається менш часта заміна гальмівних колодок .

Важливо відзначити, що більш важкий корпус електромобіля і миттєвий крутний момент означають, що ротація і заміна шин можуть знадобитися частіше, ніж у традиційних автомобілів. Власники електромобілів в кінцевому підсумку також повинні будуть замінити акумулятор в своєму автомобілі, що може виявитися дорогим. Однак очікується, що більшість акумуляторів електромобілів прослужать більше 10 років, і звіти показують, що вартість автомобільних акумуляторів значно знизиться на той час, коли вам буде потрібно буде їх замінити. Майте на увазі, що ремонт або заміна двигуна і / або коробки передач паливного автомобіля може коштувати до 10.000 доларів, і, з огляду на всі обставини, електромобілі просто вимагають меншої кількості відвідувань майстерень і набагато дешевші в експлуатації.

Підіб'ємо підсумки, так чому ж електромобілі не такі вже дорогі?

Ціна подолання 1 км шляху електромобілем дешевше у 5 - 15 разів у порівнянні з ДВЗ авто. Експлуатація обходиться набагато дешевше в зв'язку з тим, що не потрібно міняти багато різних рідин і витратних матеріалів. У електромобілі набагато менше рухомих частин, які потрібно обслуговувати або міняти, шанс поломки чогось набагато нижчий, ніж у класичного авто. Також не можна ігнорувати факт знижок від держави у вигляді відсутності частини податків і зборів.


Популярне
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися