Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

ЄС планує зберегти автомобілі з ДВЗ, використовуючи нове паливо

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
23 березня 2023
|
930
Поділитися:

ЄС розробив проект плану дозволити продажі нових автомобілів з ДВЗ на електронному паливі після 2035 року.

Запропонований план дозволить зберегти транспортні засоби, що працюють на бензині, на дорогах за допомогою альтернативних видів палива.

Європейська комісія підготувала пропозицію, яка дозволить продажі нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння в ЄС після 2035 року, але тільки якщо вони працюють на електронному паливі.

Новини надійшли через Reuters, де повідомляється, що проект пропонує створити в ЄС новий тип категорії транспортних засобів для автомобілів, які можуть працювати лише на паливі з нейтральним викидом вуглецю. Згідно з проектом, ці транспортні засоби повинні бути оснащені технологією, яка запобігає їхньому керуванню, якщо використовується інше паливо, а це означає, що автовиробники теоретично не зможуть просто продовжувати продавати автомобілі, які вони виробляють зараз, які покладаються на бензин або дизель для запуску.

Раніше Європейський парламент проголосував за заборону продажу транспортних засобів, що викидають вуглекислий газ, з 2035 року, з проміжними цільовими показниками скорочення викидів на 55% до 2030 року. Але закон ще не набув чинності, оскільки Німеччина в останню хвилину висловила заперечення проти плану.

Міністр транспорту Фолькер Віссінг за кілька днів до остаточного голосування заявив:

«Нам потрібне електронне паливо, оскільки немає альтернативи, якщо ми хочемо керувати нашим автопарком кліматично нейтральним способом.»

Нещодавно також було повідомлено про заяви генерального директора Volkswagen Group, який сказав:

"Електромобілі та автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння, що працюють на електронному паливі, повинні співіснувати, не конкуруючи один з одним."

Крім того, не дивно, що компанія Porsche, яка входить до концерну VW, кілька років розробляє e-fuel у Чилі, маючи намір змішувати його зі звичайним бензином.

Електронне паливо виготовляється шляхом синтезу вловлених викидів вуглекислого газу та водню, виробленого з використанням відновлюваної енергії, що фактично робить його вуглецево-нейтральним.

Однак, поточного світового виробництва електронного палива далеко недостатньо для автомобілів, що працюють на бензині.

Зелена енергетика
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися