Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Яка швидкість зарядки сучасних електромобілів, чи достатньо? Швидкість зарядки вдома та на дорогах

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
03 квітня 2021
|
2330
Поділитися:

Ще один поширений міф серед потенційних покупців електрокарів, пов'язаний з часом, необхідним для підзарядки електромобіля.

Оскільки електромобілі дають вам можливість заряджатися вдома, ви можете просто підключити свій автомобіль, коли приїдете додому і зарядити його на ніч. Це робить зарядку електромобіля набагато зручнішою і означає, що ваш автомобіль повністю заряджений щоранку.

Крім того, завдяки розвитку технологій, час зарядки в останні роки також значно покращився. Наприклад, тепер ви можете зарядити Nissan Leaf (ємність акумулятора 30 кВт) за допомогою швидкого зарядного пристрою на 22 кВт приблизно за 90 хвилин. Більш того, надшвидкі зарядні пристрої для електромобілів потужністю 150 кВт або вище тільки зараз з'являються на ринку, а це означає, що ви скоро зможете заряджати будь-який електромобіль за лічені хвилини, а не години.

Чи багато швидких зарядок в Україні? Скажімо так, на основних автомагістралях України вже є пристойна кількість швидких зарядних станцій на 22 і навіть 50кв. Це означає, що подорожуючи, наприклад, на Tesla Model 3 Standard Range (50 kWh), за 40 хвилин ви можете зарядити батарею майже на 300км ходу, не погано, чи не так? Я думаю що всі погодяться, що в довгій дорозі, навіть на безнзиновому авто, заїзд на заправку займає 30-40 хв., щоб сходити в туалет, попити кави, а може і поїсти, ну і просто розім"ятися. У випадку з популярним Nissan Leaf ситуація трохи гірше, в моделях які в основному експлуатуються в Україні, швидкість швидкої зарядки становить не більше 22 квт./год, тому тут "перекури" будуть вже в 2 рази довші.

А як щодо зарядки в домашніх умовах?

Тут ситуація інша: звичайна домашня розетка на 220 В/16А на одну фазу видає 3.5 квт./год. Що це означає? Те, що Nissan Leaf з батарей 30 kWh з 0 до 100 відсотків, буде заряджатися близько 8-10 годин,тобто,поки ви спите 🙂 Цього вам вистачить до 200 км. ходу. Але варто зазначити, що наврядчи ви приїжджатимете додому з 0% заряду 🙂 У випадку з потужною Tesla, наприклад, на 70 kWh для повного заряду вам знадобиться близько 20 год, Але знову ж таки, не думаю що ви буде заряджати від 0 до 100, зазвичай, це буде, наприклад, від 20 до 80, і цей обсяг спокійно поповниться вночі. Якщо трапиться непередбачуване, ви завжди можете скористатися швидкими зарядками на 50 квт./год, яких в містах, особливо великих - більш ніж достатньо. Але давайте ще не забувати, що далеко не у всіх вдома стандартні "квартирні" розетки на 3.5 квт., У багатьох людей є 3-х фазні розетки, які видають до 15 квт./год і також однофазні на 25А які видають 5.5 квт/год. Тут вже самі дізнайтеся, які у вас вдома розетки в наявності або загляньте в документацію своїх електромереж, а потім порахуйте, яка буде швидкість зарядки у вас вдома.

Підсумок

На сьогодні, електромобіль це цілком таки комфортний і економний вид транспорту. Швидкість зарядки в довгих поїздках між містами займає не якісь там години як ходять міфи, а адекватних 40-60 хв., що цілком таки комфортно. Щодо домашньої зарядки, то тут автомобіль заряджається як і людина, під час сну 🙂 і тут взагалі немає ніяких проблем!


Популярне
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися