Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Хто швидше, електромобілі чи бензинові? Cпробуємо розібратися

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
20 березня 2021
|
2576
Поділитися:

Електромобілі швидші?

Багато людей пов'язують потужність з глибоким звуком обертових двигунів і помилково приймають мовчання електромобілів за те, що їм не вистачає швидкості і продуктивності. Насправді, навпаки. Електромобілі прискорюються швидше, ніж автомобілі з бензиновим двигуном, і їх швидкості більш ніж достатньо для повсякденного використання.

Причина цього в тому, що електродвигуни набагато простіші двигунів внутрішнього згоряння. Отже, електромобілі можуть забезпечувати повний крутний момент - силу, яка рухає автомобіль вперед - з 0 кілометрів, що призводить до миттєвого прискорення. Для порівняння, традиційним двигунам внутрішнього згоряння потрібно більше часу, щоб передати потужність, що виробляється двигуном, на колеса, і, можливо, буде потрібно збільшити обороти, щоб досягти максимального крутного моменту. У традиційних паливних автомобілях потужність також повинна проходити через більшу кількість рухомих частин, таких як коробка передач, що робить їх менш ефективними.

Кілька прикладів швидкості розгону електромобілів

Час розгону від 0 до 100 км / год Tesla Model S Plaid - 2.1 сек неймовірно чи не так?

Tesla Model S Long Range - 3.2 сек від 0 до 100 км / год

Tesla Model Y Perfomance  - 3.5 сек. від 0 до 100 км / год

Tesla Model 3 Perfomance - від 3.3 cек. від 0 до 100 км / год

Nissan Leaf 24 КВт. (мінімальна комплектація) - 11.9 сек від 0 до 100 км / год

Nissan Leaf 40 КВт.  - 7.9 сек від 0 до 100 км / год

Для порівняння з бензиновими авто: найшвидша з Ferrari (F12 Berlinetta) розгін 3.1 сек від 0 до 100 км / год

Хочеться також згадати, що Ілон Маск пообіцяв, що незабаром Tesla Roadster зможе розганятися за 1.9 сек. до сотні, виникає питання, чи входять в комплектацію пакети, якщо раптом кому стане погано при наборі швидкості 🙂

Недоліки електродвигунів при наборі швидкості

При цьому у спрощеного двигуна електромобілів є і недолік. Оскільки більшість електромобілів працюють на одношвидкісний передачі, виробники автомобілів повинні шукати компроміс між прискоренням і максимальною швидкістю. Ви можете порівняти цю дилему з необхідністю вибирати тільки один рівень передачі для вашого велосипеда: найвищий ускладнить початок руху, найнижчий зробить неефективним їхати швидше. В результаті, багато моделей електромобілів вибирають збалансований підхід, що часто означає більш низькі максимальні швидкості в порівнянні з їх багатоступінчатими аналогами з бензиновим двигуном. Проте, максимальні швидкості найпопулярніших електромобілів перевершують максимальні обмеження швидкості, дозволені в більшості частин світу, що робить їх досить швидкими для будь-якого звичайного використання. Тому, якщо ви не гонщик, максимальної швидкості вашого електромобіля буде більш ніж достатньо.

Популярне
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися