Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Хто є лідером світового ринку електромобілів?

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
17 липня 2023
|
1020
Поділитися:

Конкуренція електромобілів Tesla та BYD набирає обертів. Обидва бренди виросли набагато швидше, ніж їхні конкуренти, і досягли різниці в продажах. Однак існує плутанина щодо того, хто є лідером галузі.

Незважаючи на те, що деякі джерела називають BYD новим лідером у світі електромобілів, компанія Ілона Маска все ще залишається явним чемпіоном з продажів.

Згідно з даними, оприлюдненими цього місяця, Tesla продала 889 015 повністю електричних автомобілів у першій половині 2023 року. У BYD це число було оголошено як 616 810.

Tesla Model 3

BYD HAN EV

Причина плутанини в тому, що минулого року BYD припинив продаж бензинових/дизельних і гібридних автомобілів. З цієї причини передбачається, що всі продажі електрифіковані. Однак компанія, яка досягла 1,2 мільйона продажів за перші шість місяців 2023 року, використовує повністю електричну систему в половині своїх транспортних засобів, а інша половина включає гібридну силову установку з двигуном внутрішнього згоряння. Оцінка деяких джерел гібридних автомобілів у класі електромобілів викликає плутанину лідерів.

Tesla поки що займає лідируюче місце, проте очікується, що китайський гігант BYD досить швидко наздожене конкурента.

Припускається, що зміна лідерства відбудеться в 2024 році. Для того, щоб Tesla не втратила свою першість, їй потрібно якнайшвидше підготувати Model 2, ціна якої буде в межах 25 000$, до масового виробництва.

Статистика
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися