Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Найкращий електромобіль 2023 року

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
13 лютого 2023
|
2463
Поділитися:

Cars.com дослідив ринок електромобілів та визначив кращий електромобіль 2023 року, що відповідає нижче вказаним вимогам та критеріям.

Вимоги до електромобіля

Будь-який акумуляторний електричний автомобіль 2023 модельного року, незалежно від того, коли він був представлений чи востаннє оновлений, за умови, що його було оцінено після серйозних змін.

Виключаються бензино-електричні та електричні гібриди, що підключаються до мережі електроживлення.

Критерії

Окрім загальної досконалості, особливу увагу приділено аспектам, з якими спотикаються багато електромобілів, такими як якість їзди та швидкість заряджання.

2023 Chevrolet Bolt EV

Фіналіст: 2023 Chevrolet Bolt EV, Bolt EUV

  • Ціновий діапазон: $27 495-$30 695 (Bolt EV); $28,795-$33,295 (болт EUV)
  • Орієнтовний запас ходу: 397 км (Bolt EUV); 416 км (Bolt EV)
  • Розрахункова ефективність: 49 км/л (Bolt EUV); 51 км/л (болт EUV)

У той час, коли ціни на деякі нові електромобілі різко зросли, чотиридверний хетчбек Chevrolet Bolt EV і трохи більший позашляховик Bolt EUV стали чимось на зразок рідкості. Chevrolet різко знизив ціни на 2023 рік. Зараз вартість Bolt EV починається менше ніж від 27 000 доларів, а Bolt EUV – від 29 000 доларів.

Незважаючи на доступність, як Bolt EV, так і Bolt EUV пропонують поважний запас ходу: Bolt EV має запас ходу 416 км (EPA), а Bolt EUV може проїхати до 397км. Обидва електромобілі оснащені акумуляторною батареєю ємністю 65 кВт-год і вбудованим зарядним пристроєм потужністю 11,5 кВт для швидшої домашньої зарядки.

Bolt EUV був новим для 2022 модельного року і його більші розміри розширюють привабливість моделі завдяки більшому простору для ніг на задньому сидінні.

Стандартні функції включають: 10,2-дюймовий сенсорний екран мультимедійної системи з бездротовим підключенням до смартфону Apple CarPlay і Android Auto, а також автоматичне екстрене гальмування та допомогу при виїзді зі смуги руху. Якщо ви шукаєте автомобіль для приміських поїздок або звичайний малолітражний автомобіль, Bolt EV і Bolt EUV варті того, щоб до них придивитися.

2023 Ford F-150 Lightning

Фіналіст: 2023 Ford F-150 Lightning

  • Ціновий діапазон: $57 869-$98 769
  • Орієнтовний запас ходу: 386-514 км

Повнорозмірний пікап Ford F-150 Lightning з повністю електричним приводом, вражаюче показав себе з багатьох сторін ще при тестуванні у 2022 році. По-перше, його якість їзди краща, ніж у звичайного F-150 з газовим двигуном. Коли вантажний ящик порожній, Lightning відчуває менше рухів вгору-вниз. Частину вдосконаленості можна віднести до незалежної задньої підвіски — налаштування, яке може викликати презирство у покупців вантажівок — але тестування показало чудову поведінку перевезення та буксирування F-150 Lightning.

Більше того, F-150 Lightning також є чимось на зразок продуктивного пікапа. З доступною батареєю збільшеного запасу ходу Lightning розвиває 580 к.с. Незважаючи на значну споряджену вагу, він швидкий: розганяється до 100 км/год за 4,19 секунди.

Інтер’єр F-150 Lightning пропонує весь простір і комфорт F-150 з газовим двигуном, а в салоні також вражаюче тихо, враховуючи відсутність двигуна внутрішнього згоряння, який би маскував інші шуми.

2023 Hyundai Ioniq 5

Переможець: Hyundai Ioniq 5 2023 року

  • Діапазон цін: $42,785-$53,935 (усі ціни включають плату за призначення)
  • Орієнтовний запас ходу на електромобілі: 354-487 км
  • Розрахункова ефективність: 43-48 км/л

Hyundai Ioniq 5, новий для 2022 модельного року та доповнений невеликими змінами для 2023 року, — це всебічний повністю електричний позашляховик, який стане чудовим вибором як для покупців електромобілів, які вперше купують його, так і для досвідчених водіїв електрокарів, які шукають свій наступний автомобіль.

Чим Ioniq 5 такий хороший?

Надзвичайно простий в керуванні зі знайомими елементами, які не потребують крутого навчання. Він має просторий салон, який достатньо великий для сімейних поїздок. На шосе в салоні Ioniq 5 досить тихо, а його високий профіль забезпечує гарну зовнішню видимість.

Він також швидкий: тестування повнопривідного Ioniq 5 Limited показало розгін від 0 до 100 км на годину за 4,72 секунди.

Повнопривідні моделі можуть проїхати до 428 км на повному заряді; версія із заднім приводом може проїхати до 487 км.

800-вольтна архітектура Ioniq 5 дає можливість поповнити запас ходу швидше, ніж більшість інших масових електромобілів, використовуючи швидкий зарядний пристрій постійного струму на 350 кіловат.

При тестуванні, Ioniq 5 поповнив заряд батареї з 18% до 80% всього за 18 хвилин, що додало 244 км запасу ходу. Для домашньої зарядки є стандартний бортовий зарядний пристрій потужністю 10,9 кВт. Також Ioniq 5 має функцію, що Hyundai називає "vehicle-to-load", тобто можливість використовувати високовольтну батарею Ioniq 5 як мобільне джерело живлення через доступний адаптер у порту зарядки (підходить для 1,8 кВт) або розетка під заднім сидінням (1,9 кВт), що є стандартною комплектацією Limited.

Незважаючи на те, що стиль Ioniq 5 із гострими краями виділяє його на дорозі, його салон не менш вражаючий, з відкритою передньою зоною сидіння, яка пропонує доступну розсувну передню центральну консоль, яка пропонує багато місця для зберігання речей. Між тим, об’єм багажника за заднім сидінням становить солідні 540 л.

Ioniq 5 стартує з менш ніж 45 000 доларів США за базову комплектацію SE із заднім приводом і запасом ходу 354 км. Стандартні функції активної безпеки за цією ціною включають: автоматичне екстрене гальмування, допомогу при виїзді зі смуги руху, адаптивний круїз-контроль і попередження про сліпі зони з попередженням про поперечний рух ззаду.

Незважаючи на те, що це не найдешевший електромобіль, який ви можете придбати, Ioniq 5 має багато переваг: від манери водіння до простору та можливостей швидкої зарядки.

За матеріалами сars.com
ОглядиПопулярнеСтатистикаHyundaiChevroletFord
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися