Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Світові продажі електромобілів виросли на 39% в 2020 році через обвал автомобільного ринку в цілому

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
24 березня 2021
|
795
Поділитися:

Продажі збільшилися на 39% в річному розрахунку до 3,1 мільйона одиниць.

Це зв"язано з падінням продажів на 14% від загального ринку легкових автомобілів в 2020 році. Canalys прогнозує, що кількість проданих електромобілів виросте до 30 мільйонів в 2028 році, а до 2030 року електромобілі складуть майже половину всіх проданих легкових автомобілів в світі.

«У складному 2020 році для автомобільної промисловості високий попит на електромобілі став по-справжньому яскравою плямою. Це буде тривати в усьому світі в 2021 році і в наступний період, не дивлячись на економічно несприятливі умови », - сказав Кріс Джонс, головний аналітик по автомобільній промисловості Canalys. Електромобілі склали майже 5% всіх продажів нових автомобілів в 2020 році. Згідно з прогнозами, в 2021 році електромобілі складуть більше 7% продажів нових автомобілів у всьому світі, що означає подальше зростання на 66% і перевищить 5 мільйонів проданих одиниць. У 2020 році в Китаї і Європі було продано близько 1,3 мільйона електромобілів, що в чотири рази перевищує обсяг продажів електромобілів в США. «Продажі електромобілів в США склали всього 2,4% від проданих там нових автомобілів, не дивлячись на те, що тут знаходиться Tesla, провідний світовий виробник електромобілів. Навіть політика більш прихильного уряду США не змінить ситуацію відразу », - сказав Джонс.

Продажі електромобілів ростимуть протягом десятиліття.

Canalys прогнозує, що електромобілі складуть 48% всіх нових автомобілів, проданих в 2030 році. «Швидке зростання триватиме у міру того, як буде випущено більше електромобілів, а уряд буде встановлювати і підтримувати політику щодо стимулювання виробництва та продажів електромобілів. Зниження «занепокоєння з приводу дальності» за рахунок збільшення продуктивності та інфраструктури зарядки буде мати життєво важливе значення для залучення більшого числа покупців », - сказав Сенді Фіцпатрік, віце-президент Canalys. «Автомобільна промисловість в даний час стикається з гострою нестачею напівпровідників, тому управління майбутніми ланцюжками постачання й виробничими системами, щоб впоратися зі зростанням, буде вирішальним фактором для будь-якої стратегії електромобілів».

За матеріалами canalys.com
Статистика
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися