Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Нашестя електромобілів вже настало!

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
13 грудня 2021
|
1136
Поділитися:
Донедавна автомобільні компанії, крім Tesla, дотримувалися спільної позиції щодо електромобілів: ми почнемо виробляти їх масово, коли люди почнуть масово їх купувати.

Покійний генеральний директор Fiat-Chrysler Серджіо Маркіонне дійшов до того, що благав водіїв не купувати оригінальний електричний Fiat його компанії; він міркував, що націнка на одиниці продукції була настільки низька, що він втрачав гроші на кожній продажі (14 000 доларів за підрахунками Маркіонне).

Що ж, зараз люди купують електромобілі, частково тому, що ми все більше наближаємося до глобального потепління, а частково тому, що автомобільна промисловість робить привабливі машини з батарейним живленням у великих обсягах.

Згідно з новим звітом BloombergNEF, випущеним спільно з Конференцією Організації Об'єднаних Націй зі зміни клімату COP26, цього року водії по всьому світу купили близько 5,6 мільйона електромобілів. Це майже вдвічі більше, ніж минулого року, і, що важливіше, на нього припадає майже 8% усіх продажів автомобілів.

" Ми спостерігаємо зростання органічного попиту на електромобілі ", - прокоментувала Олександра О'Донован, одна з аналітиків BNEF, які написали звіт. Серед факторів, що впливають на це зростання: " По-перше, ширший вибір електромобілів, доступних клієнтам, і, що ще важливіше, автомобілі, призначені для таких затребуваних сегментів, як позашляховики ", - сказала О'Донован.

Глобальні продажі електромобілів

Крім того, продажі електромобілів становлять понад 20% від загального обсягу продажу автомобілів кількох європейських автовиробників, включаючи Volvo та Daimler. І сьогодні у продажу є понад 500 моделей електромобілів та авто на паливних елементах - лише шість років тому їх було менше 100.

Основною причиною того, що використання електромобілів не відбувається швидше, є брак загальнодоступної зарядної інфраструктури.

Але незабаром це має змінитися, оскільки споживачі все більше беруть справу в свої руки. Згідно зі звітом BNEF, у гаражах та парковках цього року було встановлено близько 2,1 мільйона зарядних пристроїв для автомобілів, що на 63% більше, ніж кількість приватних розеток на початку року.

Встановлення домашнього зарядного пристрою

Тим часом у вантажівках, автобусах та тракторах починають працювати електродвигуни. BloombergNEF очікує, що комерційні покупці придбають 150 000 електромобілів цього року, що також майже вдвічі більше, ніж минулого року. Збільшення запасу ходу електромобілів та відносно низькі витрати на технічне обслуговування призводять до того, що економіка все більше схиляється на користь електричних поштових вантажівок та автофургонів для доставки.

О'Донован з BNEF попереджає, що ще потрібно зробити чималу роботу, щоб до 2050 року вивести автомобільний транспорт на шлях до нульової кількості автопарку. «Продажі автомобілів із двигуном внутрішнього згоряння мають практично зникнути до 2035 року», - сказала вона. «Автовиробники, на які припадає лише 19% світового ринку легкових автомобілів, заявили про свій намір на той час припинити продаж автомобілів із ДВЗ».

Справді, пройдуть роки, перш ніж електромобілі перевершать продаж своїх побратимів, що працюють на газі, але ми свідки того, що цей процес значно прискорився!

За матеріалами: bloomberg.com
Водневі автомобіліСтатистика
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися