Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Новий Nissan Leaf перетворять на кросовер

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
02 листопада 2021
|
1211
Поділитися:

Nissan підтвердив, що його електричний хетчбек Leaf буде замінений повністю новим кроссовером. Модель призначена для того, щоб з середини цього десятиліття очолити розвиток заводу компанії в Сандерленд як центр для електромобілів.

Японський виробник оголосив раніше цього року, що він інвестує понад мільярд доларів у виробництво на північному сході країни і що вироблятиметься новий електромобіль для акумуляторів, які будуть вироблятися на новому заводі, що будується по сусідству.

Ексклюзивні зображення показують, як може виглядати новий кросовер Nissan, що замінить Leaf, з новою моделлю, яка включатиме багато елементів дизайну готового до виробництва електричного позашляховика Ariya.

Під час анонсу було оприлюднено тизерне зображення кросовера, який, схоже, має трохи збільшений кліренс та лінію даху в стилі купе з різко нахиленими задніми дверима. Але воно не прояснило, чи кросовер продаватиметься разом із наступником нинішнього Leaf, представленого в 2017 році, чи буде його заміною?

Тепер європейський бос Nissan Гійом Картьє підтвердив, що бренд не має планів з випуску нового хетчбека Leaf.

"Ми будемо кросовером, і ми будемо електрифіковані", - сказав він Auto Express. «До 2023 року 75% наших автомобілів будуть так чи інакше електрифіковані, а до 2025 року ця цифра становитиме 100%. Ми прагнемо до того, щоб до 2030 року 80% наших продажів були повністю електричними. У нас будуть Juke, Qashqai, а потім новий автомобіль, який базуватиметься у Сандерленді».

На питання: Чи стоятиме автомобіль поряд із Leaf в асортименті? Картьє відповів:

«Він замінить його. Це буде нова платформа, але форма буде іншою» . Він не уточнив, чи збережеться назва Leaf або Nissan вирішить поміняти значки.

У будь-якому випадку, це рішення означає, що

до середини цього десятиліття Nissan повністю піде з усіх звичайних ринків хетчбеків - за можливим виключенням невеликих моделей,

якщо він вирішить побудувати звичайний суперміні, який піде за Micra.


Кросовер буде заснований на платформі CMF-EV альянсу Renault-Nissan, яка була розроблена для максимізації переваг повністю електричної трансмісії. Першим автомобілем, який використовуватиме цю установку, стане новий Renault Megane E-Tech Electric, який надійде у продаж на початку 2022 року з можливістю вибору вихідної потужності та ємності акумулятора, що забезпечують дальність дії до 470 км.

Враховуючи технологію платформи, цілком ймовірно, що Nissan буде використовувати компоненти акумуляторної батареї з Renault, і крім спільних частин шасі, автомобіль також, ймовірно, буде оснащений інформаційно-розважальною системою Android Automotive, що і Megane. У 2018 році Альянс загалом оголосив про укладання угоди з Google на використання програмного забезпечення технологічного гіганта.

Картьє сказав, що сильна історія заводу у Великій Британії стала ключовим фактором його успіху в укладанні угоди з виробництва нової моделі.

«Саме завдяки спадщині було обрано «Сандерленд», – сказав він. «Демонстрація того, на що здатна ця фабрика – вже маючи Leaf, e-NV200 [фургон] – цей досвід, здатність до інновацій. Саме тому ми змогли побудувати майбутнє».
За матеріалами cars.com
Анонсовані моделіNissanLeaf
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися