Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Перший електромобіль Subaru: Solterra 2023 року із запасом ходу понад 354 км.

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
21 листопада 2021
|
1324
Поділитися:

У Лос-Анджелесі дебютувала американська Subaru Solterra 2023 року. Перший електромобіль компанії, який продаватиметься по всьому світу, Solterra пропонуватиме приблизно 354 км запасу ходу, стандартний повний привід і готовий приєднатися до сегменту, який наступного року різко зросте в Канаді.

Solterra – спільний проект Subaru та Toyota, другий після спортивного купе BRZ/86. Цього разу Subaru заявляє, що це розподіл 50 на 50 за участю рівної кількості інженерів з обох компаній. За словами автовиробника, Subaru внесла до проекту свої знання AWD, трансмісії та досвід проектування пасивної безпеки.

Починаючи з трансмісії, Solterra надійде до Канади з однією установкою. Акумулятор на 71,4 кВтг (корисний) передає живлення на два електродвигуни, по одному на кожному кінці автомобіля. Вихідна потужність складає 215 к.с., порівну розділених спереду та ззаду, а також крутний момент 246 Нм. Subaru не змогла показати споряджену масу на відкритті, але, як і у випадку з більшістю моделей бренду, не чекайте, що це буде ракетний корабель, як ми звикли чекати від електромобілів певного бренду.

Не пройшовши офіційних випробувань, Subaru заявляє, що, за її оцінками, запас ходу без підзарядки становить понад 354 км. Subaru заявила, що з потужністю зарядки L3 150 кВт, для зарядки L3 від 0 до 80% потрібно менше години.

Subaru Solterra, передній виглядSubaru Solterra "близнюк" Toyota bZ4X. Він трохи відрізняється за стилем, але під ним майже те саме обладнання. Однак, це не повне наслідування. Ніс - частина Solterra, яка говорить про стиль Subaru. Носова частина, передні та задні ліхтарі, оздоблення люка та декоративні накладки на колеса – головні відмінності між ними зовні.

Subaru Solterra, колеса

Всередині Solterra незвичайне розташування датчиків: цифрова панель приладів переміщається над кермовим колесом, що забезпечує цікавий баланс між проекційним дисплеєм і звичайними датчиками. Це широкий автомобіль (ширше, ніж Outback, незважаючи на те, що він схожий за довжиною на Forester), і салон повністю використовує простір, створюючи відчуття легкості та простору.

2023 Solterra буде мати до 849 літрів вантажного простору за задніми сидіннями, з регульованою вантажною підлогою, що забезпечує максимальний розмір, або рівною підлогою від великого люка до спинок передніх сидінь.

Інформаційно-розважальна система Subaru – це нова система, яку Toyota представила у нових моделях Tundra та Lexus NX. Це значне покращення порівняно з існуючими системами від обох автовиробників.

Subaru Solterra, медіа

Голосове керування «Привіт, Субару» буде частиною пакету та зможе змінювати налаштування клімату, а також обробляти основні звукові та навігаційні команди.

Subaru Solterra, салон

Повна хмарна навігація та інтелектуальний помічник надаватимуться за передплатою.

Увімкнені Wireless Android Auto та Apple CarPlay, при цьому базова версія Solterra використовує 8,0-дюймовий екран і доступна 12,3-дюймова версія.

Стандартна активна технологія безпеки включатиме:

  • гальмування перед зіткненням
  • управління дросельною заслінкою
  • попередження про виїзд зі смуги руху
  • попередження про сліпі зони
  • нову систему безпеки при виході, яка дозволяє вам дізнатися, чи збираєтеся ви відкрити двері в автомобіль або велосипедиста, що рухається
  • 360-градусний об'ємний огляд

Водіння з однією педаллю не буде запропоновано, але S-Pedal до Subaru наблизиться. Ця система майже повністю зупинить автомобіль, використовуючи рекуперативне гальмування, і Subaru заявила, що в режимі максимальної рекуперації (яка керується підкермовими пелюстками) уповільнення буде схоже на переведення бензинової машини на 1-у передачу. Будуть включені дворежимні налаштування для бездоріжжя X-Mode і, знову ж таки, новий для Subaru, режим Grip Control, який пропонує керування швидкістю підйому та спуску .

Очікується, що Subaru Solterra 2023 надійде в продаж в середині 2022 і буде пропонуватися в одному рівні обробки салону з технічними та розкішними пакетами. Subaru ще не назвала ціни на модель, але висловила думку, що вони мають на увазі федеральні та провінційні стимули для електромобілів.

Анонсовані моделіОглядиSubaru
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися