Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Посвідчення водія та техпаспорт в Україні стануть повністю електронними

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
14 листопада 2022
|
774
Поділитися:

У прес-службі МВС повідомили, що українці не будуть зобов'язані отримувати саме пластикові бланки таких документів, як посвідчення водія і техпаспорт. У кожному окремому випадку водії самі прийматимуть рішення, який вид документа вони хочуть оформити.

"У найближчій перспективі більше не буде обов’язковим отримувати пластикові бланки документів про право керування транспортними засобами та про реєстрацію транспортних засобів", - йдеться в повідомленні.

Надається вибір між отриманням послуг:

  • виключно онлайн з оформленням тільки електронного варіанту документів, які дають право керувати транспортними засобами;
  • оформлення традиційних пластикових бланків посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

4 листопада уряд ухвалив дані зміни. І вже 14 грудня 2022 року вони набудуть чинності.

Як це працюватиме?

У такий спосіб, електронні варіанти документів (Е-посвідчення водія та Е-свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів) можуть стати єдиними наявними у людини документами, що дають право на керування.

Якщо раніше при реєстрації авто або при отриманні посвідчення водія обов’язковим було оформлення бланків цих документів, то від 14 грудня 2022 р. можливо буде від бланків відмовитись взагалі.

"Посвідчення водія або свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в Електронному кабінеті водія чи в застосунку "Дія" не просто стає рівнозначним до фізичних документів, а може повністю їх замінювати", - уточнив начальник головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

У тих випадках, де огляд фахівців експертної служби МВС не є обов’язковим, можна буде самостійно у кілька кліків оформляти обмін посвідчення водія, проводити реєстраційні дії з транспортними засобами. 

До того ж, українці зможуть заощадити, не сплачуючи за бланкову продукцію.

У міністерстві не виключають, що в недалекому майбутньому подібні документи можуть стати єдиними документами, які будуть використовуватися в Україні, а від пластику вдасться відмовитись повністю.

Новини України
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися