Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

П'ятірка найбільших сонячних електростанцій у світі

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
04 жовтня 2021
|
2169
Поділитися:

Оскільки світ прагне зменшити свою залежність від викопного палива в умовах переходу до енергетики, кілька великих економік в даний час прагнуть збільшити свою частку сонячної енергії.

Сонячна енергія продовжує зміцнювати свою репутацію одного з найбільш швидкозростаючих поновлюваних джерел енергії, і в останні роки в експлуатацію були введені кілька найбільших електростанцій. З цього, думаю, вам буде цікаво дізнатися про масштаби цієї галузі, представляємо топ 5 найбільших сонячних електростанцій:

1. Сонячний парк Бхадла, Індія - 2,25 ГВт

Сонячна електростанція Бхадла, найбільша сонячна електростанція в світі, розташована в селі Бхадла в індійському районі Джодхпур Раджастхану - регіоні, відомому своїми сприятливими для використання сонячних батарей високими температурами.

Електростанція була введена в експлуатацію в березні 2020 року з встановленою потужністю

2,25 ГВт і займає площу 56,6 кв / км.

Сайт був розроблений декількома організаціями, такими як Rajasthan Solar Park Development Company Limited, Saurya Urja Company і Adani Renewable Energy Park Rajasthan.

В даний час споживання сонячної енергії в Раджастані становить 10% від загального енергоспоживання штату.

2. Huanghe Hydropower Hainan Solar Park, Китай - 2,2 ГВт

Парк сонячних батарей Huanghe Hydropower Hainan у віддаленій китайській провінції Цинхай є другою за величиною ділянкою сонячної енергії в світі.

Електростанція з встановленою потужністю 2,2 ГВт була побудована в п'ять фаз і включає 202,8 мегават (МВт) / мегават-годин (МВт) ємності зберігання.

Проект був розроблений китайською державною компанією Huanghe Hydropower Development за 15,04 мільярда китайських юанів (2,31 мільярда доларів) і був запущений у вересні 2020 року.

Об'єкт підключений до лінії електропередачі надвисокої напруги, яка будується для з'єднання крайніх північно-західних частин країни з більш густонаселеними східними провінціями.

3. Проект сонячної енергії Shakti Sthala, Індія - 2 ГВт.

Проект сонячної електростанції Shakti Sthala потужністю 2 ГВт в штаті Карнатака, Індія, який раніше був найбільшим повністю діючим сонячним парком, є третім за величиною заводом такого типу в світі.

Комплекс був розроблений корпорацією Karnataka Solar Park Development Corporation Limited (KSPDCL) і Національною тепловою енергетичною корпорацією (NTPC) і займає площу понад 52,6 квадратних кілометрів землі.

Проект вартістю 14 800 рупій (2,1 мільярда доларів) був завершений в грудні 2019 року. Він включає вісім сегментів фотоелектричних установок, а номінальна потужність кожного сегмента становить 250 МВт, кожен з яких далі ділиться на п'ять блоків потужністю 50 МВт.

4. Парк сонячних батарей Бенбан, Єгипет - 1,65 ГВт

Сонячний парк Бенбан, розташований приблизно в 650 км на південь від столиці Єгипту Каїра в Бенбане, є найбільшою сонячною електростанцією в Африці і четвертим за величиною об'єктом такого роду.

Об'єкт належить Управлінню нових і поновлюваних джерел енергії (NREA), і його загальна потужність складає 1,65 ГВт, що відповідає річному виробленні  - близько 3,8 терават-год (ТВтг).

Сонячний парк був завершений в листопаді 2019 року за 4 мільярди доларів і розділений на 41 окрему ділянку.

5. Сонячний парк в пустелі Тенгер, Китай - 1,55 ГВт

Сонячний парк в пустелі Тенгер в Нінся, Китай, є п'ятою за величиною сонячною електростанцією в світі.

Об'єкт потужністю 1,55 ГВт, часто званий «Великої сонячної стіною», охоплює 1200 км з 36 700 км пустелі Тенгер.

Він належить China National Grid і Zhongwei Power Supply Company. Електростанція була введена в експлуатацію в 2017 році і в даний час забезпечує екологічно чистою енергією більше 600 000 домівок.

Зелена енергетика
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися