Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Renault-Nissan-Mitsubishi нарощують інвестиції в електромобілі

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
30 січня 2022
|
836
Поділитися:

Як передає агентство Reuters 23 січня - Renault, Nissan Motor Co та Mitsubishi Motors Corp планують потроїти свої інвестиції в спільну розробку електромобілів (EV), повідомили Reuters дві людини, знайомі з планом.

Оскільки відомі автовиробники стикаються з тиском з боку нових конкурентів та очікуваним зрушенням попиту у бік електромобілів, французько-японський альянс прагне поглибити співпрацю.

Джерела повідомили, що у четвер усі троє оголосять про план інвестувати понад 20 мільярдів євро (23 мільярди доларів) протягом наступних п'яти років у розробку електромобілів. Очікується, що до 2030 року альянс представить понад 30 нових акумуляторних електромобілів на п'яти загальних платформах.

Це на додаток до 10 мільярдів євро , які група вже витратила на електрифікацію, сказали двоє людей, знайомих із планом.

Представник Nissan відмовився "коментувати припущення". Представники Renault та Mitsubishi не відповіли на запити про коментарі.

Одне з джерел повідомило, що план «Альянс до 2030 року» спрямований на те, щоб продемонструвати «посилену співпрацю» між автовиробниками, наголосивши на «загальному бачення електрифікації та підключеної мобільності». За словами джерел, очікується, що п'ять загальних платформ охоплять 90% електромобілів, які компанії розроблять та запустять до 2030 року.

Альянс із трьох фірм розробив і частково розгорнув чотири спільні платформи для електромобілів.

Один підтримує електромобілі, такі як майбутні Ariya від Nissan та Megane EV від Renault, а інший підтримує доступні автомобілі без надмірностей від Nissan та його партнера з китайського ринку Dongfeng, а також для бренду Renault Dacia. Два інших — це платформи для мікро-міні, які називаються в Японії «кей-карами», і легких комерційних автомобілів.

За словами джерел, до середини десятиліття альянс має намір розгорнути п'яту загальну платформу для компактних електромобілів, розроблену Renault.

Джерела повідомили, що Nissan вже вирішив використати цю платформу під назвою CMFB-EV та інші стандартизовані компоненти для електрифікації компактного автомобіля Nissan Micra, тоді як Renault, як очікується, випустить аналогічний електромобіль на тій же платформі. Очікується, що Micra EV буде випущено до середини 2020-х років.

RenaultNissanMitsubishi
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися