Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Ринкова капіталізація Tesla перевищила 1 трильйон доларів після замовлення Hertz Model 3

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
30 жовтня 2021
|
900
Поділитися:
Ви не повірите, але Hertz заплатив повну ціну за кожну зі 100 000 замовлених Model 3 , підтвердив Ілон Маск.

Оголошення про те, що Hertz замовила 100 000 електричних седанів Tesla Model 3 , різко збільшило акції автовиробника з прибутком на 12,66% до кінця торговельного дня 25 жовтня.

Оскільки ціна акцій перевищила 1000 доларів за акцію (1024,86 долара), Tesla офіційно перевищила оцінку в 1 трильйон доларів (1,027 трильйона доларів або 1027 мільярдів доларів), що є найвищим показником серед усіх автовиробників.

Насправді у світі всього шість компаній із капіталом в 1 трильйон доларів і більше: Saudi Aramco, Apple, Microsoft, Alphabet (материнська компанія Google), Amazon та Tesla.

Угода з Hertz розглядається аналітиками як показник того, що все більше агентств з оренди в кінцевому підсумку перейдуть на електромобілі в рамках переходу до електрифікації, що продовжується, що поставить Tesla в сприятливе становище на майбутнє.

Агентство з оренди автомобілів погодилося придбати 100 000 електромобілів Tesla Model 3 для свого парку прокатних автомобілів у рамках угоди на суму 4,3 мільярда доларів – найбільшого в історії замовлення на оренду електромобілів.

Компанія заявила, що зробить автомобілі "Модель 3" доступними для покупців вже в листопаді.

Цікаво, що генеральний директор Tesla вирушив до Twitter, щоб висловити своє здивування з приводу того, що оголошення Hertz призвело до такого сильного зростання вартості автовиробника.

«Дивно, що це вплинуло на оцінку, оскільки Тесла – це скоріше проблема зростання виробництва, а не проблема попиту».

Враховуючи, як останнім часом різко зросли продажі Tesla у всьому світі (Model 3 була автомобілем, що найбільше продається в Європі у вересні), керівник прав. Однак, оскільки заводи Giga Berlin та Giga Texas наближаються до запуску виробництва, Tesla значно розширить свої виробничі потужності.

Що цікаво і досить несподівано в угоді з Hertz, то це те, що агентство з оренди автомобілів заплатило повну ціну за кожну замовлену модель 3, підтвердив Ілон Маск в іншому твіті.

“Автомобілі, продані Hertz, не мають знижки. Та сама ціна, що й для споживачів».

Мораль історії? Якщо замовлення 100 000 автомобілів не принесе вам знижки, ніщо не принесе - принаймні якщо ви хочете, щоб це були автомобілі Teslas.

Статистика
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися