Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Скільки можна проїхати на Tesla коли індикатор показує 0% заряду? Тестуємо різні моделі

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
07 квітня 2021
|
4727
Поділитися:

Якщо коротко, то ні, машина не перестане їхати, і зможе подолати ще пристойну дистанцію, що б ви могли доїхати до зарядочної станції

Коли оцінка запасу ходу електромобіля складає 0 км, часто залишається ще кілька. Однак цей буфер запасу ходу складає більше, ніж кілька км в моделях Tesla - і значно більше, ніж у моделей інших виробників, виявлено в порівняльному тесті.

Насправді випробування проводилось тому, що Tesla оскаржила результати попереднього тесту дальності, який вони зробили. У цьому тесті кожна Tesla не змогла відповідати рейтингу EPA. За словами автовиробника, якби автомобілі їхали до зупинки, вони б досягли показників діапазону EPA.

Повторно тестувались три Tesla: Model 3 Standard Range Plus 2020 р. і Model Y Performance 2020 р. власного автопарку, а також Model 3 Long Range 2021 р., надана Tesla. Ford Mustang Mach-E і Volkswagen ID.4 також були включені в тест.

Два варіанти Model 3 проїхали найдовше з зазначеним запасом ходу 0 км. Long Range продовжував їхати 41 км, в той час як Standard Range Plus пройшов 27 км.

Model Y і ID.4 виявилися практично рівними 19.5 км та 20 км після нуля відповідно. Mach-E пройшов 11 км.

Всі автомобілі їхали по колу зі швидкістю 105 км на годину на випробувальному треку. Хоча всі п'ять електромобілів пройшли значну відстань зі швидкістю 105 км на годину, всі вони втратили швидкість, перш ніж зупинитися. Далі тестували Model Y Performance і Tesla Model 3 Long Range на дорогах загального користування і виявили, що у них коротші буфери дальності, ніж в тесті з закритим курсом. Tesla відмітила, що немає фіксованого буфера діапазону і що на нього можуть впливати кілька чинників, включаючи температуру навколишнього середовища і стиль водіння до останніх декількох км, а також поточну швидкість і прискорення.

Нагадуємо, що оцінки дальності на приладових панелях електромобілів такі, проте вони можуть змінюватися в залежності від ряду факторів. Тим не менш, цей тест підтверджує, що автовиробники збільшують запас ходу понад зазначений, і підкреслює значну різницю між сучасними електромобілями. Інший - це діапазон роботи в холодну погоду. Діапазон і ефективність були сильними сторонами ринку Tesla протягом багатьох років. Недавнє дослідження показало, що з більш тривалим щоденним пробігом Teslas можуть частіше виступати в якості заміни автомобілів внутрішнього згоряння. Хоча це дослідження не включало останню групу електромобілів далекої дії. В цілому, дослідники прийшли висновку, що хвилювання про дальність дії в значній мірі перебільшені. І, як зазначає навіть AAA, просте володіння і звикання до режиму водіння і зарядки зніме більшість побоювань.

ПопулярнеTesla
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися