Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

У 2022 році Tesla не випустить жодних нових моделей

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
29 січня 2022
|
850
Поділитися:

Tesla не випускатиме нові моделі як мінімум до 2023 року,

тому що зосередила свої зусилля на подоланні кризи ланцюжка поставок та нарощуванні своїх глобальних виробничих потужностей.

Цей крок означає довгоочікуваний спортивний автомобіль Roadster, запуск якого вже неодноразово відкладався, і радикальний пікап Cybertruck не буде запущено у виробництво цього року, як передбачалося раніше.

"Якби ми представили нові автомобілі, наш загальний обсяг виробництва автомобілів зменшився б", - сказав генеральний директор Ілон Маск під час оголошення про доходи компанії в 2021 році, яке сталося після того, як Tesla повідомила про майже подвоєння поставок автомобілів, оскільки попит на Model 3 та Model Y різко виріс

"Цього року ми не представлятимемо нові автомобілі", - підтвердив Маск.

Запуск нового автомобіля в 2021 році "не призвів би до збільшення виробництва", сказав Маск, наголосивши, що додаткові ресурси, які необхідно направити на запуск нової моделі, обмежать здатність фірми виробляти інші моделі на повну потужність.

Він сказав, що фірма почне впроваджувати інструменти для підтримки виробництва Cybertruck та Roadster у 2022 році з метою запуску їх «сподіваюся наступного року».

Примітно, що Tesla тільки недавно відкликала згадки про дату запуску 2022 року зі сторінки онлайн-замовлення Cybertruck, хоча, як і раніше, приймає депозити, що повністю повертаються, в розмірі 100 долларів від зацікавлених клієнтів у США та Великобританії і обіцяє, що вони зможуть налаштувати серійний випуск.

Зауваження Маска також послабили очікування давно обіцяного Tesla електричного хетчбека вартістю менше 25 000 доларів , який, як очікується, буде запущений в 2022 або 2023 як автономний конкурент електромобілям C-сегменту, включаючи Volkswagen ID 3 і Renault Mégane.

Справді, коли його запитали про прогрес у цій моделі початкового рівня, Маск сказав:

«Нині ми не працюємо над автомобілем за 25 000 доларів. У нас достатньо справ — насправді забагато».

Натомість Tesla зосередиться на нарощуванні виробничих потужностей на своїх автомобільних заводах у Каліфорнії, Техасі, Шанхаї та (зрештою) у Берліні протягом 2022 року, після року, коли компанія досягла рекордних поставок автомобілів, незважаючи на те, що виробництво було обмежено кризою ланцюжка постачання.

Маск також сказав, що новий робот Optimus компанії, можливо, є найважливішим продуктом Tesla у розробці, враховуючи, що він «може бути більшим, ніж автомобільний бізнес».

Tesla
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися