Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Tesla поставить PepsiCo 15 Semi electric вантажівок в цьому році

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
30 березня 2021
|
1002
Поділитися:

PepsiCo заявляє, що до кінця цього року планує отримати 15 електричних вантажівок Tesla Semi. Продавець газованих напоїв і закусок розмістив замовлення на 100 Tesla Semis незабаром після запуску електричної вантажівки в 2017 році. З тих пір Tesla, схоже, відклала програму Semi на задній план, оскільки вона зосередилася на Model Y і Cybertruck, але недавно натякнула, що вона скоро почне виробництво і постачання.

Кілька місяців тому Ілон Маск сказав співробітникам: «Прийшов час вивести Tesla Semi на серійне виробництво». Незабаром після цього Tesla повідомила, що деякі поставки клієнтам відбудуться в цьому році. Маск також натякнув, що поставки Semi затримуються через відсутність достатньої кількості акумуляторних елементів - зовсім недавно в твіті, в якому він сказав, що Tesla «зараз обмежена в ячейках».

При запуску Tesla заявила, що Semi, вантажівка класу 8 з вантажопідйомністю 80 000 фунтів, буде мати варіанти дальності 483 і 805 км за ціною 150 000 і 180 000 доларів відповідно. З тих пір було запропоновано трохи подробиць, але спостерігачі за Tesla очікують незабаром побачити оновлену специфікацію виробничої версії. Нещодавно компанія випустила відео, на якому останній прототип знаходиться на тестовій трасі .

Tesla Semis є частиною планів PepsiCo по перетворенню свого підприємства в Фріто-Лей Модесто, штат Каліфорнія, в підприємство з нульовим рівнем викидів. «На сьогоднішній день обладнання та інфраструктура, наявні на об'єкті, включають близько 60 тракторів, фургонів, складських самоскидів або навантажувачів, що працюють на електриці, літій-іонних технологіях або природному газі з поновлюваними властивостями, а решта 15 електричних тракторів, як очікується, будуть розгорнуті пізніше в цьому році », - говорить Pepsico. «Інфраструктура для підтримки проекту включає в себе прилеглу газову станцію з поновлюваними джерелами енергії, а також навіси для автомобілів з сонячними батареями, сховища акумуляторів, системи зарядки вантажівок і станції зарядки електромобілів для співробітників».

TeslaSemi
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися