Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

В Україні хочуть повністю заборонити ввезення автомобілів з ДВЗ

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
23 березня 2021
|
1020
Поділитися:

Використання в Україні окремих категорій транспортних засобів з двигунами внутрішнього згорання може бути обмежена вже в 2028 році, а до 2038 року можливе тотальну заборону на ввезення всіх авто з ДВЗ - як нових, так і старих

Як повідомляє Фокус, в світі все сильніше проявляється тренд до заборони продажів нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Таке рішення вже прийняли Норвегія, Данія, Великобританія, Сінгапур і багато інших країн, а дати введення заборон лежать в діапазоні 2025-2040 років.

Планується заборона "ввезення в Україну та першої державної реєстрації автомобілів з ДВЗ, в тому числі і вироблених в Україні". Причому в планах заборонити ввезення в країну не тільки нових авто з ДВЗ, а й старих.

Так, для старих автомобілів з дизельними двигунами позначена дата 1 січня 2028 року, для нових автомобілів з дизельними двигунами і старих з бензиновими двигунами  - 1 січня 2033 року, для нових автомобілів з бензиновими двигунами - 1 січня 2038 року.

Цікаво, що гібриди і плагін-гібриди окремо ніяк не позначені. При такій концепції до 2038 року в Україні буде дозволено продаж виключно електрокарів і водневих машин.

Також розглядається можливість заборони автобусів з ДВЗ. Після публікації, прес-служба Директорату цифровий трансформації на  транспорті повідомила, що раніше озвучені Фокусу плани по забороні автобусів з ДВЗ поки не знайшли форму чіткої концепції.

На перший погляд ці сміливі ініціативи здаються передчасними і навіть не реальними, враховуючи, що в Україні покупка і володіння електромобілем все ще залишається справою ентузіастів. Станом на 1 березня 2021 року в країні налічувалося трохи більше 26 тисяч машин на електротязі.

До того ж залишає бажати кращого рівень розвитку зарядної інфраструктури. Україна хоч і випереджає сусідні європейські країни за кількістю громадських електрозарядок (понад 10 тисяч станом на 1 березня 2021 роки), однак в масі своїй це "повільні" термінали змінного струму, які сконцентровані переважно в містах. А ось швидкісних зарядок постійного струму - всього 10% від загальної кількості станцій.

Новини України
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися