Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Volkswagen ID.3 втрачає 10% ємності батареї після 48 000 км

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
15 грудня 2023
|
1740
Поділитися:

Деградація батареї, здається, не є сильною стороною цього німецького електромобіля.

Одне із ключових питань, пов’язаних із володінням електромобілем - "Яку ємність акумулятор збереже після кількох років і тисяч кілометрів їзди?"

Як і у смартфона, батарея електромобіля з часом деградує (розряджається), а це означає, що він буде проїжджати менше кілометрів, коли буде повністю заряджений.

Бйорн Ніланд, YouTuber, відомий своїми детальними відео про електромобілі, а також своїм нетрадиційним тестом на банановій коробці, проїхав на дворічному Volkswagen ID.3, щоб побачити, скільки заряду батареї він все ще має.

Бйорн Ніланд, YouTuber

Цей конкретний німецький електричний хетчбек живиться від акумулятора на 62 кВт-год і проїхав лише 48 000 кілометрів. Тож можна очікувати мінімальної деградації, проте реальність не відповідає очікуванням.

Варто зазначити, що цифра 62 кВт-год відноситься до загальної ємності, тоді як корисна ємність становить приблизно 58 кВт/год.

З огляду на це, проїхавши близько 254 км за мінусових температур у Норвегії, Бйорн зупинився біля Tesla Supercharger, щоб зарядити акумулятор і зробив деякі розрахунки.

Volkswagen ID.3

Електромобіль Volkswagen ID.3 споживав 19,6 кВт-год/100 км. Це гірше, ніж у Tesla Model Y Long Range (17,4 кВт-год/100 км згідно з EPA), але майже на одному рівні з Hyundai Ioniq 5 Standard Range RWD (18,6 кВт-год/100 км).

З точки зору швидкості деградації, це неоднозначно.

За підрахунками YouTuberа, саме цей ID.3 втратив 6,3% свого акумулятора, досягнувши загальної корисної ємності 52,1 кВт-год.

*Він порівняв кількість енергії, яка може зберігатися в акумуляторі, зі значенням, яке він спостерігав кілька років тому, керуючи абсолютно новим ID.3, яке становить 55,6 кВт-год. Тим не менш, ми б сприйняли ці цифри з недовірою.

Якщо порівняти це з корисною потужністю, рекламованою Volkswagen - 58 кВт-год, - погіршення буде ще більшим: 10,1%.

Той самий Бйорн Ніланд випробував цей метод на інших електромобілях і отримав наступні показники:

  • акумулятор Tesla Model 3 Performance погіршився на 5,3% після 62 000 км
  • акумулятор BMW i3 2019 погіршився лише на 1,6% після 152 000 км
  • акумулятор "дворічного" Mercedes-Benz EQC деградував на 8,4% після 394 000 км

Подібно до відомої цитати з міні-серіалу HBO «Чорнобиль», розряд батареї ID.3 не є ані великим, ані жахливим. Але що думаєте Ви?

БатареїVolkswagenID.3
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися