Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Volvo представила свій найменший позашляховик EX30, третю, повністю електричну модель

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
19 червня 2023
|
946
Поділитися:

Зовнішній вигляд Volvo EX30

Навіть у меншому форм-факторі, EX30 втілює всі елементи дизайну шведського бренду. Пропорції були добре досягнуті завдяки міцному зовнішньому вигляду, високій лінії пояса та великим колесам. Головною особливістю спереду - є відсутність решітки радіатора, завдяки відсутності потреби в охолодженні, а також фірмовий знак «"Thor's Hammer"» ("Молот Тора"), який з’явився в XC90, тепер більш оцифрований.

Габарити Volvo EX30:

  • Висота: 1549 мм
  • Ширина: 1836 мм
  • Довжина: 4233 мм

Ззаду світлові елементи розділені, але чітко впізнавані як Volvo. Що стосується кольорів екстер’єру, то Volvo пропонує 5 різних кольорів, найяскравішими з яких є Cloud Blue або Moss Yellow, створені за мотивами лишайників, що ростуть на скелях уздовж західного узбережжя Швеції.

Volvo EX30 Moss Yellow & Cloud Blue

Інтер'єр нового покоління

Кабіна Volvo EX30 має скандинавське натхнення - тепер ще більш мінімалістична. Панель приладів була згрупована на центральному екрані, кількість фізичних кнопок зведено до мінімуму, тоді як звукова панель у верхній частині приладової панелі має функцію розподілу звуку по всьому салону, зменшуючи потребу в кабелях і збільшуючи місце для зберігання речей.

Говорячи про зберігання речей, EX30 має бардачок у центрі, під центральним екраном, а також модульне місце для зберігання речей у підлокітнику, куди також включені елементи керування електричними вікнами. 

Для більш гостинної атмосфери EX30 має п’ять різних інтер’єрів, завдяки різним темам внутрішнього освітлення, усі натхненні скандинавським ландшафтом. Від сонця, що падає крізь листя лісу, чи натхнення у північному сяйві, Volvo хотіла запропонувати своїм новим клієнтам справді захоплюючий досвід. 

Що стосується навколишнього середовища, велика частина інтер’єру зроблена з перероблених матеріалів, а саме - декоративні фризи.

Volvo EX30

Volvo EX30

Volvo EX30

Volvo EX30

Ідеальний EX30 для всіх 

EX30 хоче бути найдоступнішою пропозицією бренду, але водночас пропонує чудовий вибір. 

Volvo EX30 доступний у трьох різних варіантах:

Single Motor

Має потужність 200 кВт (272 к.с.) та використовує більш економічну LFP (літій-залізо-фосфатну) батарею, яка споживає менше ресурсів. З корисною потужністю 49 кВт/год , Volvo EX30 здатний проїхати 344 км (WLTP). Розгін від 0 до 100 км/год займає лише 5,7 с

"Single Motor Extended Range"

Має той самий двигун, розміщений на задній осі, але з батареєю більшої ємності та іншою технологією конструкції, з використанням літію, магнію та кобальту, які виробляють енергію ефективніше. Тут автономність зростає до 480 км, завдяки корисній потужності 64 кВт/год. Заряджання також відбувається швидше. Розгін займає менше часу, зменшуючи час досягнення 100 км/год до 5,3 с.

«Twin Motor Performance»

Якщо продуктивність є головним пріоритетом, Volvo оснастила EX30 версією, яка завдяки «додатковому» двигуну на передній осі, окрім повного приводу, забезпечує сукупну потужність 315 кВт. (428 к.с.). З точки зору автономності, це до 460 км завдяки тій самій батареї, що використовується у версії «Extended Range». 

Розгін від 0 до 100 км/год лише за 3,6 с, що робить його найшвидшим Volvo в історії!

Можливість замовлення

Volvo пообіцяла, що ціна EX30 буде нарівні з моделями ICE та дотримала свого слова.

  • Модель “Single Motor” - від 43 300 $
  • Модель "Single Motor Extended Range" - близько 49 300 $
  • Модель "Twin Motor Performance" - близько 52 500 $

Найменший Volvo вже можна замовити, виробництво почнеться пізніше цього року, а перші поставки будуть здійснені на початку 2024 року. Бренд також пропонує 5 років планового технічного обслуговування.

Анонсовані моделіОглядиVolvo
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися