Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Volvo припинить виробництво дизельних авто на початку 2024 року, а до 2030 - перейде на випуск виключно електромобілів.

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
21 вересня 2023
|
919
Поділитися:

Лише чотири роки тому, у 2019 році, більшість автомобілів Volvo, проданих у Європі, були дизельними. Тепер виробник оголошує, що припинить їх виробництво на початку 2024 року. З заводів виходитимуть лише автомобілі з бензиновими двигунами (в тому числі гібридні) та електромобілі. До 2030 року це будуть тільки електромобілі.

Кінець дизелю у Volvo

Генеральний директор Volvo, Джим Роуен, сказав:

«Електричні силові агрегати — це наше майбутнє, краще, ніж двигуни внутрішнього згоряння: вони створюють менше шуму, менше вібрації, нижчі витрати на обслуговування для наших клієнтів і нульові викиди у вихлопній трубі»

Компанія зосередиться на створенні широкого асортименту електромобілів, які стануть відповіддю на очікування клієнтів і реакцією бренду на зміни клімату.

У 2019 році дизельні двигуни були основою продажів Volvo (і не тільки Volvo) в Європі, електрифіковані моделі тільки починали з’являтися.

На початку 2024 року Volvo перестане випускати автомобілі з дизельними двигунами. Таким чином, бренд, що належить китайській Geely, стане першим традиційним виробником, який виключить дизелі зі своєї пропозиції. Інформація була оприлюднена під час Тижня клімату в Нью-Йорку.

Згідно з офіційною процедурою вимірювання, дизелі споживають менше палива, ніж бензинові варіанти, тому їхні викиди вуглекислого газу нижчі. Тому, було б логічніше виключити бензинові двигуни з пропозиції, оскільки ми говоримо про бажання зменшити викиди CO2.

У Volvo це знають і наголошують, що автомобілі, які спалюють дизельне паливо, крім вуглекислого газу, викидають також оксиди азоту, які погіршують якість повітря, особливо в містах.

Зелена енергетикаПопулярнеVolvo
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися