Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Топи
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Спільноти
Характеристики та огляди
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Все, що вам потрібно знати про майбутній електричний позашляховик Nissan Ariya

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
21 червня 2022
|
1417
Поділитися:

Ціни на Nissan Ariya почнуться з 47 125 доларів, коли він надійде у продаж на початку 2022 року. Для довідки це майже на 12 000 доларів дешевше, ніж модель Long Range Y Tesla, найдешевший позашляховик, який пропонує Tesla, вартість якого починається з 58 990 доларів. Nissan, як і раніше, має право на отримання федерального податкового кредиту (в США) в розмірі 7500 доларів, що означає, що ви зрештою заплатите ще менше.

Постачання Nissan Ariya вже почалися в Японії, і до кінця травня було повідомлено про постачання близько 1500 автомобілів. Спочатку автомобіль повинен був прибути в Японію минулого літа, але його довелося відкласти через брак ланцюжка поставок. Ці проблеми також означають, що перші американські постачання навряд чи відбудуться до осені 2022 року.

Nissan Ariya 2022: Продуктивність

Продуктивність залежатиме від того, який із п'яти моделей ви керуєте.

Повнопривідна версія початкового рівня оснащена двигуном потужністю 63 кВтг потужністю 215 л. і може розганятися до 100 км/год за 7,5 с, тоді як повнопривідна модель потужністю 87 кВтг має потужність 239 л. і долає таку ж відстань. за 7,6 секунди - розбіжність, спричинена більш важким акумуляторним блоком.

Обидві ці моделі також доступні з новою системою повного приводу Nissan e-4orce потужністю 278 і 306 к.с. відповідно. Прискорення тут швидше: ви розженетеся до 100 км/год за 5,9 або 5,7 секунди.

Нарешті є першокласна модель Ariya e-4orce Performance потужністю 87 кВтг. Він пропонує 389 л. і може розігнатися до 100 км на годину за 5,1 секунд , що робить його швидше, ніж Porsche Macan.

Nissan Ariya 2022: Запас ходу та зарядка

Асортименти Nissan Ariya також визначається моделлю, на якій ви їздите. Передньопривідна модель Ariya Venture Plus за 47 125 доларів здатна проїхати 776 км - це найвищий показник серед усіх моделей Ariya, що надходять до США. Навпаки, Tesla Model Y може проїхати 507 км у версії Long Range, та 480 км у моделі Performance.

Наступним на черзі буде Ariya Evolve Plus FWS із запасом ходу 460 км за ціною від 54 625 доларів. Premiere FWD також пропонує запас ходу в 459 км, але коштує на 54625 доларів більше.

У той же час повнопривідна модель Nariya Platinum Plus із системою повного приводу e-4ORCE із подвійним двигуном забезпечує запас ходу 427 км. Його ціна починається від 60125 доларів.

Всі ці автомобілі мають батареї ємністю 87 кВтг та оснащені швидкою зарядкою змінного струму потужністю 22 кВт та швидкою зарядкою постійного струму потужністю до 130 кВт – всі зі стандартом зарядки CCS , а не з портом CHAdeMO, який використовується на Nissan Leaf.

Nissan Ariya 2022 салон

Nissan Ariya 2022: Дизайн та інтер'єр

Стиль Ariya мало змінився з часів концепт-кара, представленого на Токійському автосалоні в 2019 році, і нас це цілком влаштовує.

Це футуристична річ з тонкими світлодіодними фарами, незграбною передньою частиною, великою решіткою радіатора і плавно похилим лінією даху, яка надає йому майже купеподібного вигляду. Єдиний горизонтальний стоп-сигнал надає задній частині таку науково-фантастичну атмосферу, і ми великі шанувальники мідного кольору Акацукі. Перегляньте галерею нижче, щоб ближче познайомитися з Ariya.

Nissan Ariya 2022: ProPilot та інтелектуальна інтеграція

Відповідно до свого зовнішнього вигляду, Ariya оснащений технологіями. Електричний позашляховик оснащений напівавтономною системою водіння Nissan ProPilot, а також системою допомоги при керуванні автомагістралями та керованим паркуванням. Ви також отримуєте автоматичне екстрене гальмування (спереду та ззаду) та систему камер з оглядом на 360 градусів.

Всередині вся справа у концепції інтелектуальної інтеграції Nissan. Приладова панель містить два 12,3-дюймові дисплеї - один для інформації про водія і один для інформаційно-розважальної системи, а також кольоровий дисплей.

Подвійні екрани особливо круті. Оскільки вони пов'язані, контент з одного дисплея може бути відправлений на інший одним рухом, наприклад, пасажир може знайти місце на маршруті та відправити його на екран водія для навігації. На центральній консолі є тактильні елементи керування, що виявляються лише під час руху автомобіля.

Інтеграція Apple CarPlay та Android Auto також є на борту, і ви можете використовувати Amazon Alexa або власну систему голосового управління Nissan, якщо хочете. Оновлення для всіх цих технологій можуть бути доставлені бездротовою мережею за допомогою вбудованого з'єднання 4G.

Анонсовані моделіОглядиNissaneCitaro
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися