Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Чи дійсно електромобілі чистіше і екологічніше? Всі за і проти

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: Вікторія Чаюк
Чи дійсно електромобілі чистіше і екологічніше? Всі за і проти
14 квітня 2021
|
2461
Поділитися:

Існує певний скептицизм з приводу того, чи дійсно електромобілі краще для навколишнього середовища. Коротка відповідь - так, електрифікований транспорт дійсно «екологічніше» і відкриває шлях до більш сталого майбутнього.

Наприклад, було показано, що з точки зору забруднення повітря електрична модель середнього автомобіля середнього розміру перевершує його аналог, який працює на паливі.

Оскільки електромобілі працюють від енергії, їх використання більш екологічно безпечно, ніж використання автомобілів на газі. Звичайно, не менш важливо, щоб енергія, яка використовується для живлення електромобілів, надходила з чистого джерела. Оскільки виробництво енергії з відновлюваних джерел зазвичай змінюється в залежності від дня або сезону, електромобілі пропонують ще одну перевагу. Технологія інтелектуальної зарядки дозволяє нам погоджувати споживання електроенергії електромобілем з доступністю відновлюваної енергії, що робить зарядку електромобіля ще чистішою.

Викиди при виробництві і під час експлуатації

Цю тему також вивчало знамените видання Washington post . Їх дослідження показало, що враховуючи всі викиди під час виробництва, і те, що більше половини електроенергії виробляється з ТЕС шляхом спалювання вугілля, електромобілі стають екологічнішими ДВС через 30 000 км пробігу і далі рівень викидів CO2 стрімко знижується. Електромобіль стратує з великими викидами через те, що при виробництві батареї доводиться спалювати багато копалин.

Інше питання стосується екологічності процесу виробництва електромобілів. Дослідження  показали, що електромобілі виробляють набагато менше викидів протягом свого терміну служби, ніж автомобілі, що працюють на газі. Однак процес отримання сировини і виробництва літій-іонних батарей призводить до утворення відходів і шкідливих викидів. Таким чином, буде важливо продовжувати поліпшувати весь ланцюжок поставок, процеси і те, як вони впливають на всі зацікавлені сторони, щоб зробити електромобілі ще більш екологічними.

Виробництво літій-іонних акумуляторів

Деякі позитивні зміни вже спостерігаються: виробництво літій-іонних акумуляторів сьогодні становить менше половини обсягу викидів, вироблених в 2017 році. Також є можливості для подальших поліпшень, якщо подивитися на виробничі майданчики і процеси. Наприклад, акумулятори, вироблені в Європі, будуть мати менший вуглецевий слід, оскільки вони використовують більш екологічно чисті джерела енергії для харчування своїх виробничих об'єктів. Впровадження більш досконалих методів виробництва і процесів рециркуляції також значно знизить викиди.

Більш того, також реалізуються ініціативи, спрямовані на вирішення проблеми використання акумуляторів після закінчення терміну служби. Наприклад, батареї після завершення терміну експлуатації можуть бути перепрофільовані в якості акумуляторів енергії і як і раніше забезпечувати до 70% свого вироблення. Процеси переробки також поліпшуються, що означає, що все більше компаній можуть отримувати дорогоцінні метали з акумуляторів для повторного використання: це не тільки запобіжить забруднення, але і допоможе стримати зростаючий попит на сировину, що веде до надмірного видобутку.

З огляду на всі обставини, залишається очевидним, що електромобілі - більш екологічний і чистий транспорт.

Погляд у майбутнє

Всім нам потрібно розуміти, що технології розвиваються, і навіть у випадку з виробництвом, коли заводи перейдуть на плавку металу шляхом спалювання водню замість газу, викиди при виробництві батареї рано чи пізно прийдуть до нуля або близько до цього значення. Хто не в курсі, водень можна виробляти екологічно, шляхом електролізу води, а електроенергію на це ми можемо отримати з чистих джерел. Також існують технології як спалити водень НЕ викидаючи CO2, або звести викид до мінімуму. З приводу викидів СО2 під час експлуатації думаємо, що пояснювати не потрібно, електроенергія буде братися з енергії сонця / вітру та інших відновлюваних джерел. Автомобілі з ДВС приречені на смерть, хочемо ми цього чи ні, паливо яке ми заливаємо в бак не дарма називається "вичерпним джерелом", до того ж, його спалюванням ми вбиваємо себе і нашу планету.


Популярне
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися

Популярні авто

Hyundai Kona
Hyundai Kona
Агрипина
м. Миколаїв
40
рейтинг
2
читають
1
записи
MG MG 4
MG MG 4
Олександр
м. Миколаїв
51
рейтинг
8
читають
2
записи
Tesla Model 3
52
рейтинг
3
читають
1
записи

Останні оголошення

Audi E-tron
37 999 $
Audi E-tron
  • 2019
  • 99 тис. км
  • Київ
18 год. тому
Nissan Leaf
7 699 $
  • 2014
  • 155 тис. км
  • Львів
  • 24 кВт•г
17 год. тому
Hyundai Ioniq
14 600 $
  • 2017
  • 100 тис. км
  • Тернопіль
  • 29 кВт•г
20 год. тому
Переглянути всі оголошення