Увійти|Зареєструватися
Авторинок
Стрічка
Бортжурнали
Автомобілі
Блоги
Автосервіси
Характеристики та огляди
Новини
Все для авто
Увійти
Зареєструватися
|

Xiaomi SU7 – перший електромобіль китайського виробника смартфонів

Адміністратор
CO2 NEWSавтор: CO2 Team
16 листопада 2023
|
614
Поділитися:

Повідомлення про те, що Xiaomi працює над електромобілем, з’являються вже більше двох років. Компанія оголосила про вихід на ринок електромобілів ще у березні 2021 року. Ентузіасти технологій були дуже заінтриговані повідомленнями про створення автомобіля та довго розмірковували про його зовнішній вигляд та можливості.

Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю (MIIT) оприлюднило перші фотографії дебютної моделі китайського виробника смартфонів Xiaomi — великого електричного седана Xiaomi SU7.

Характеристики та дизайн

Xiaomi має вражаючі розміри:

  • Довжина: 4997 мм
  • Ширина: 1963 мм
  • Висота: 1455 мм
  • Колісну база: 3000 мм

Ці цифри фактично роблять великий електричний седан більшим за Tesla Model S (4970 мм завдовжки, 1964 мм завширшки, 1445 мм заввишки), хоча його ціна буде ближче до меншої Model 3.

Відповідно до витоку в уряді, SU7 буде доступний з 19-дюймовими або 20-дюймовими колесами з або без LiDAR, тому, принаймні деякі версії повинні запропонувати передові технології автономного водіння.

Додаткова камера, вбудована в центральну стійку, тим часом передбачає, що Xiaomi SU7 буде оснащено технологією розпізнавання обличчя.

Коли він буде запущений у Китаї наступного року, буде запропоновано два варіанти трансмісії:

  1. RWD. Версія із заднім приводом і електродвигуном, потужністю 220 кВт.
  2. AWD. Повнопривідна версія з подвійним двигуном, яка пропонує 495 кВт.

У той час як базовий SU7 має розвивати максимальну швидкість 210 км/год, більш оснащений SU7 Max, як кажуть, зможе розвивати швидкість до 265 км/год. Що стосується ваги, то SU7 важить 1980 кг, тоді як SU7 Max важить близько 2200 кг.

Дешевший автомобіль отримує літій-залізо-фосфатну батарею від CATL, тоді як дорожчий отримує нікель-марганцево-кобальтову від BYD.

Дизайн Xiaomi SU7 можна охарактеризувати як елегантний, футуристичний і ергономічний. Як ви можете бачити на зображеннях нижче, Xiaomi обрала круглі форми по всій конструкції.

Деякі люди в Twitter називають його щось середнє між Tesla і Porsche.

Xiaomi SU7 Вигляд зверху

Xiaomi SU7 Вигляд ззаду

Xiaomi SU7

Унікальне програмне обладнання

Однак, це буде не тільки висока продуктивність і привабливий візуал, за допомогою яких автомобіль намагатиметься залучити натовпи клієнтів. Однією з його головних визначних пам'яток повинно бути багате програмне забезпечення, яке забезпечує нова операційна система HyperOS.

Xiaomi представила HyperOS наприкінці жовтня разом із новою лінійкою флагманських смартфонів Xiaomi 14. HyperOS заснована на інтеграції ОС Android і власної платформи Xiaomi під назвою Vela.

«HyperOS — одна з найбільш орієнтованих на користувача операційних систем, які коли-небудь створювала Xiaomi. Ми таємно розробляли систему протягом останніх 7 років, використовуючи 13-річний досвід нашого бренду. HyperOS стане системою, яка з’єднує користувача, автомобілі та будинки, і слугуватиме центром нашого технологічного всесвіту». — сказала Cici Wei, виконавчий представник Xiaomi.

Очікується, що SU7 стане першим електромобілем, оснащеним цією операційною системою. І якщо те, що нам обіцяє Xiaomi, відповідає дійсності, автомобіль зможе тісно спілкуватися та співпрацювати з кількома пристроями китайського виробника, особливо зі смартфонами.

Xiaomi SU7 буде виготовлено компанією BAIC на фабриці в Пекіні від імені Xiaomi. Виробництво планується розпочати в грудні 2023 року перед першими місцевими поставками в лютому 2024 року.

Неймовірно, але Xiaomi оголосила, що створить автомобіль лише два з половиною роки тому, і з тих пір, як повідомляється, інвестувала 10 мільярдів юанів в його розробку.

Анонсовані моделіОгляди
Читати в Facebook
G
Читати в Google News
Читати в Telegram

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб писати коментарі, задавати питання та брати участь в обговоренні

Зареєструватися